ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O a patra doză de vaccin anti-COVID-19 are un efect redus în protejarea față de infectarea cu varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, relevă un studiu efectuat în Israel, scrie joi agenția DPA, citată de Știripesurse.

S-a demonstrat că lucrătorii sanitari care au luat a patra doză de vaccin au dobândit anticorpi restabiliți la nivelul celor de după a treia doză.

Persoanele din acest grup infectate au resimțit simptome ușoare, dar majoritatea au avut încărcături virale relativ ridicate și erau potențial contagioase, scrie sursa citată.

''Eficacitatea redusă în prevenirea infectărilor cu Omicron ușoare sau asimptomatice și potențialul infecțios al cazurilor de îmbolnăvire arată urgența dezvoltării unui vaccin de nouă generație'' , au concluzionat autorii studiului.

Aceste date din Israel vorbesc mai degrabă împotriva (administrării) unei a patra doze pentru toată lumea'”, a scris pe Twitter ministrul german al sănătății, Karl Lauterbach.