ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un interviu acordat în exclusivitate publicației The Defender, Henrietta Simoes a declarat că fiul ei sănătos, în vârstă de 34 de ani, Victor Simoes, a murit subit la două săptămâni după prima doză de ser COVID-19 de la Pfizer. Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), care nu investighează decesul, au răspuns la întrebările mamei prin două scrisori ridicole.

Victor Castillo Simoes a murit în data de 5 mai 2021, în urma unei disecții aortice acute - o urgență medicală rară, caracterizată prin ruperea stratului interior al vasului mare de sânge care se ramifică din aortă. Afecțiunea îi privește în special pe bărbații trecuți de 60 și 70 de ani.

Mama lui Simoes, Henrietta Simoes, a declarat că singurul simptom manifestat de fiul ei a fost o durere toracică pe care a simțit-o cu puțin timp înainte de a muri.

Simoes, senior manager la Amazon, a făcut prima doză de Pfizer pe 20 aprilie 2021.

Cincisprezece zile mai târziu, s-a trezit cu o stare generală de rău și cu dureri în piept, a relatat Henrietta. El a sunat la salvare și a anunțat-o pe prietena lui că nu se simte bine și că trebuie să fie consultat de un medic.

„Când a ajuns prietena lui, a prezentat-o medicilor și apoi s-a prăbușit”, a spus Henrietta. „Din acel moment, nu a mai reacționat la nimic”.

Simoes a fost intubat în ambulanță și a fost transportat la Harborview Medical Center din Seattle. Treizeci de minute mai târziu a fost declarat mort, potrivit Henriettei.

Familia tânărului a cerut efectuarea unei autopsii, care a arătat că băiatul suferise o disecție aortică acută.

Un cercetător care a acceptat să analizeze markerii inflamatori ai lui Simoes a declarat că împărtășește suspiciunea Henriettei că vaccinul Pfizer i-a provocat fiului ei afecțiunea cardiacă fatală.

„Victor a decedat la 15 zile după vaccinul Pfizer”, a spus Henrietta. „Asta înseamnă că, probabil, atinsese nivelul maxim de anticorpi și a avut un răspuns inflamator la vaccin - după cum știm, inflamația joacă un rol important.”

„De obicei, persoanele cu această afecțiune au o valvă bicuspidă care duce mai întâi la un anevrism. În orice caz, se întâmplă foarte rar să suferi o disecție la 34 de ani. În general, astfel de cazuri apar la persoane trecute de 60-70 de ani. Am luat legătura cu Fundația John Ritter și multe dintre cazurile pe care le au sunt din cauze genetice și boli care duc la tulburări ale țesutului conjunctiv.”

Henrietta, o profesoară cu diplomă în drept, a spus că familia încearcă să verifice toate posibilitățile. Dar, până acum, nu s-a descoperit nicio cauză genetică la Victor.

Pe 9 septembrie, Henrietta a raportat decesul fiului său prin Sistemul de raportare a evenimentelor adverse la vaccinuri (VAERS) - principalul sistem finanțat de guvern pentru raportarea reacțiilor adverse la vaccinuri în SUA - deoarece spitalul nu a întocmit niciun raport.
  
„Cum putem ști numărul real de persoane care suferă vătămări cauzate de vaccinuri dacă medicii nu raportează la VAERS?”, a spus ea.

Henrietta a declarat că Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) nu au investigat moartea fiului ei și nici nu au luat legătura cu ea în urma raportului.

Aceasta a povestit cum a contactat CDC, dorind să vorbească despre moartea fiului ei, și apoi a primit două scrisori: „Prima a fost ridicolă, iar a doua a fost și mai ridicolă. Am primit a doua scrisoare după ce i-am întrebat de ce îi mint pe americani.”

Henrietta a luat legătura cu CDC pentru prima dată în noiembrie 2021, cerând să vorbească cu un medic CDC despre moartea fiului ei, deoarece nimeni nu o contactase după raportarea făcută în sistemul VAERS. 

Pe 19 noiembrie 2021, un angajat al Biroului pentru Siguranța Imunizării din cadrul CDC a confirmat că CDC primise raportarea VAERS, dar a declarat că echipa CDC „nu contactează de obicei familia decât pentru a confirma primirea raportului”. Persoana respectivă a îndrumat-o pe Henrietta către site-ul agenției pentru a citi „informații despre pierdere și suferință și modalități de a face față stresului și anxietății”.

„Mi-au spus să contactez Departamentul Sănătății, că le pare rău pentru pierderea mea și m-au îndrumat către Program[ul de acordare a compensațiilor pentru vătămări cauzate de contramăsuri/CICP](printre care și vaccinurile COVID - n.r.)”, a declarat Henrietta. „Cum poate CDC să investigheze corect un deces raportat dacă nu contactează familia pentru a obține mai multe informații?”

CICP este un program guvernamental obscur care rareori despăgubește persoanele grav vătămate de contramăsurile pentru care a fost conceput, așa cum sunt și vaccinurile COVID.

De la lansarea programului, în 2010, până în prezent au fost depuse 7.033 de cereri, însă doar pentru 29 s-au plătit despăgubiri. Până la data de 1 februarie, CICP a aprobat o singură cerere de despăgubire legată de o vătămare provocată de vaccinul COVID, dar încă nu s-a făcut nicio plată.

CDC spune că nu există o legătură de cauzalitate între vaccinul COVID de la Pfizer și decese

Pe 19 noiembrie 2021, Henrietta a contactat CDC pentru a doua oară, întrebând de ce spitalele nu raportează decesele provocate de vaccinuri și „unde sunt datele care arată că Pfizer nu este sigur și ucide persoane tinere”, adăugând că acest subiect trebuie discutat la cel mai înalt nivel al agenției.

Într-un răspuns trimis Henriettei în data de 23 noiembrie 2021, un reprezentant al CDC i-a adresat condoleanțe, dar a reiterat că vaccinurile COVID „au fost supuse - și vor continua să fie supuse - celei mai intense monitorizări privind siguranța din istoria Statelor Unite” și că o analiză a datelor clinice disponibile, inclusiv a certificatelor de deces, a autopsiilor și a dosarelor medicale, nu a indicat o legătură de cauzalitate între vaccinarea împotriva COVID-19 cu Pfizer-BioNTech și decese”, adăugând:

„În Statele Unite, aproape toate spitalizările și decesele cauzate de COVID-19 sunt ale unor persoane nevaccinate. Riscul de evenimente adverse grave după vaccinarea COVID-19 rămâne rar. Recomandăm tuturor persoanelor cu vârsta minimă de 5 ani să facă un vaccin COVID-19.”
 
 
Cât de „rare” sunt evenimentele adverse grave după vaccinurile COVID se poate vedea aici: