ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


  • Tom Dudley, un britanic de doar 31 de ani, a murit din cauza unui cheag de sânge declanșat de prima sa doză de vaccin AstraZeneca.
  • Tatăl a doi copii a fost găsit inconștient acasă la două săptămâni după vaccinare
Un bărbat de 31 de ani din Marea Britanie a murit din cauza unui cheag de sânge declanșat de injecția anti-Covid de la AstraZeneca, cu doar zece zile înainte ca autoritatea britanică de reglementare a medicamentelor să recomande ca persoanele cu vârsta sub 40 de ani să evite vaccinul de la acest producător, chiar din motivul că tinerii prezintă un risc mai mare de a dezvolta cheaguri de sânge după vaccinarea cu acest ser, informează Daily Mail.

În urma unei investigații, s-a aflat că lui Tom Dudley, un tânăr fără probleme de sănătate subiacente, i s-a administrat prima doză de vaccin în data de 27 aprilie a anului trecut.
 
La scurt timp după vaccinare, Tom a început să acuze dureri de cap - un efect secundar obișnuit al vaccinului de fabricație britanico-suedeză, care dispare în mod normal în câteva zile.
 
La două săptămâni după prima doză, a fost găsit în stare de inconștiență, la primele ore ale dimineții, în locuința pe care o împărțea cu partenera sa Simone și cele două fiice ale lor.
 
Tom a fost transportat de urgență la Northern General Hospital, dar medicii au spus că sângerarea din creier era „incurabilă” și, trei zile mai târziu, acesta a murit.
 
Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie (MHRA) a recomandat, la începutul lunii aprilie, ca persoanelor sub 30 de ani să li se ofere o alternativă la vaccinul AstraZeneca, după ce a devenit clar că tinerii prezintă un risc mai mare de dezvoltare a cheagurilor de sânge. O lună mai târziu - și, din păcate - după 10 zile de la data vaccinării lui Tom, MHRA a decis că recomandarea ar trebui să cuprindă și categoria de vârstă 31-40 de ani. 
 
Medicul de familie al lui Tom a declarat că, având în vedere vârsta acestuia și lipsa afecțiunilor subiacente, vaccinarea cu AstraZeneca nu ar fi fost contraindicată. Totuși, un medic care s-a ocupat de el în spital după apariția cheagului de sânge a declarat în cadrul anchetei că este „corect să spunem” că acesta ar mai fi fost în viață și astăzi dacă i s-ar fi administrat un alt vaccin. 
 
Conform datelor oficiale citate de Daily Mail, în total, 78 de britanici au murit din cauza unor cheaguri de sânge asociate vaccinului AstraZeneca.
 
Vaccinul poate declanșa o reacție în lanț care face ca organismul să confunde propriile trombocite cu fragmente de virus. Din motive pe care cercetătorii încă le studiază, organismul percepe aceste trombocite ca pe o amenințare și produce anticorpi pentru a le combate. Combinația dintre trombocite și anticorpii care se aglomerează duce la formarea de cheaguri de sânge periculoase.