Ion Tovarnițchi este un tânăr din satul Carapciu, un sat românesc din nordul Bucovinei. Este membru al mai multor asociații pentru cultura românească din regiunea Cernăuți, participă activ la activitățile de menținere a identității lingvistice și naționale a comunității românești din Ucraina, scrie bucpress.eu.
 
Peste 16 ani a fost membru al Ansamblului „Mugurașii Bucovinei”. După absolvirea Universității din Cernăuți a lucrat în departamentul de statistică din Hliboca, s-a căsătorit... În 2015 medicii i-au diagnosticat limfomul Hodgkin, o boală oncologică (cancer ce se formează în limfocite). El are nevoie de cel puțin 21.000 de euro pentru un medicament care îi poate salva viața.

După zeci de chimioterapii, tratamente și consultații, tânărul are nevoie de un ajutor medical mai special. Medicii oncologi din Iași, care îl ajută pe tânărul nord-bucovinean să lupte cu boala nemiloasă, au decis să realizeze un transplant de măduvă, donator fiind sora acestuia.

Din păcate, pentru a diminua masa tumorală prezentă în limfocite – procedură necesară până la transplant – este nevoie de preparatul Nivolumab-Opdivo (vreo 6-8 proceduri). Acest medicament nu poate fi aplicat gratuit pentru că, potrivit protocoalelor medicale din România, costul lui nu poate fi acoperit de casa de asigurări până la realizarea transplantului.

Nimerind în acest cerc vicios al luptei pentru sănătate, Ion Tovarnițchi are nevoie de câte 3500 EURO o dată la două săptămâni. El a fost ajutat de prieteni, de rude, a împrumutat bani de la cunoscuți și prima procedură medicală a fost realizată. Pentru următoarele tratamente (încă vreo 6-7), care valorează în total vreo 21000 EURO, tânărul nu mai are bani.

Ion a tot amânat momentul anunțării în presă a acestui apel de ajutor, de parcă avea frică să piardă curajul de luptă, însă avem convingerea fermă că susținerea noastră are putere de vindecare și de încurajare.

Românii cu inima mare din Ucraina, România, Republica Moldova și alte state sunt rugați să contribuie după posibilitate la tratamentul tânărului din regiunea Cernăuți. Este un îndemn să fiți aproape, cei care au posibilitatea și dorința, Dumnezeu va răsplăti însutit fiecare suflet bun.

Modalități pentru donație:

GRIVNE

Pentru Ucraina, cont în grivne (UAH) card -PRIVATBANK –  4149 4390 1046 7060

EURO

Cont în Euro (Ucraina)

IBAN: UA353052990005168757401347564, PRIVATBANK, SWIFT CODE: PBANUA2X

Card 5168757401347564

Nume: Tovarnytskyi Ivan

LEI

Cont în Lei, Banca Transilvania 4140 4980 0063 9335

IBAN RO39BTRLRONCRT0373053001

SWIFT BTRLRO22

Ion Tovarnițchi  


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews