România este înăbușită de Servicii și, cu toate astea, românii care protestează în aceste zile în toate colțurile țării, cerând schimbarea sistemului, nu suflă un cuvânt despre reformarea serviciilor.  Unde sunt pancartele cu ”Jos SRI, Jos SIE”? se întreabă autorul textului postat pe site-ul amjust.ro, lansând și un apel către manifestanții acestor zile: nu vă lăsați manipulați!
 
Autorul unui text intitulat ”Hai că se poate”, publicat pe site-ul amjust.ro, le amintește celor care ies astăzi în stradă că în 89, românii au protestat nu doar împotriva lui Ceaușescu, ci și a Securității, care stăpânea statul. De aceea, se spune în text, actualele demisii ”sunt lipsite de importanță, atât timp cât împotriva lor vin alții de aceeași factură și cu aceeași istorie”, iar ”schimbarea trebuie să înceapă de la un nivel mult mai profund”.

”Trebuie începută cu Serviciile secrete, care s-au transformat, au fost transformate, în agenturi ale grupurilor de interese, fie ele externe sau interne”.

Să nu uitam în ’89, în ’90, în ’91 s-a luptat nu numai împotriva lui Ceaușescu, ci împotriva comunismului, a întregului sistem construit de ruși în România, împotriva turnătorilor, a torționarilor, a opresiunii și a terorii.
Nu mai vroiam să ni se deschidă scrisorile, nu mai vroiam să fie ascultate telefoanele, nu mai vroiam să ne fie frică să vorbim în case, să spunem bancuri, să facem glume, să ne revoltăm, să ne exprimăm frustrările și nemulțumirea.
 
Nu s-a putut. Securitatea a preluat întregul Stat, a devenit Statul, nu mai este un instrument al Statului, chiar ea conduce Statul.
Cei care făceau parte din DIE, din SIE, din alte structuri secrete, au preluat averile nomenclaturii comuniste, economia și finanțele românești, copiii și nepoții lor au devenit oameni politici și au ocupat scena publică romanească.
Iar acum se strigă. Împotriva tuturor, mai puțin a celor care se fac într-adevăr vinovați de corupția din România.
 
Unde sunt pancartele cu Jos SRI, Jos SIE?
 
Nu Oprea este important, ci întreg sistemul care s-a creat, a crescut, s-a dezvoltat ca un parazit până cand a omorît gazda”, consideră autorul acestui text.

 Citește mai mult AICI.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews