ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cotidianul.ro publică un text, care circulă pe rețelele de socializare, sub pseudonimul ”Singuraticul” și în care este lansată teoria unei confruntări între două tabere din Serviciul Român de Informații. Postarea pare că aparține unui cunoscător din interior al disputelor politice din aceste zile, scrie cotidianul, care nu exclude ca acest text să aparțină unui ofițer din Serviciile secrete. 

Circulă pe net :

„Asistăm în ultima vreme la mișcări ale grupurilor Klaus-Werner Iohannis-Eduard Helvigh și Coldea-Kovesi prin care primii încearcă să se salveze, dând vina pe ceilalți și încercând să preia controlul asupra Sistemului.
  Când a venit la putere, Helvigh, lăsând la o parte că a ținut (…) să se autodefinească la Timișoara, în primul discurs, ca un discipol al lui Soroș și al "Societății Deschise”, primul lucru pe care l-a făcut, a fost să le execute pe Udrea și Bica, pe prima pentru că (…) este convins că i-a făcut plângere la ANI când i-a succedat la Ministerul Dezvoltării (puțină lume-și mai aduce aminte că Helvigh a fost un ministru ratat și Secretar General al PNL), iar pe a doua, la pachet.
 
Al doilea lucru a fost să-i execute pe Coldea și Kovesi, pentru a prelua puterea de la ei, iar al treilea, să parafeze puterea asupra dosarelor printr-un Protocol cu Parchetul General. Ordinea nu este chiar asta, primul a fost Protocolul, dar e mai puțin important.
 
 
Preluând deci puterea Sistemului, Helvigh s-a îndreptat spre opinia publică, direct prin patronii televiziunilor și analiști bine năimiți. Diferența dintre Coldea și Helvigh este aceea că primul era ca un "cioban”, punea mâna pe ghioagă și-i dădea la ureche celui care-l deranja, Helvigh acționează ca un Șobolan care împrăștie ciuma, mușcând de gleznă pe la spate. De exemplu, după ce s-a folosit de Dumbravă în câteva execuții, inclusiv a lui Coldea, l-a executat și pe el. Mai este o diferență:
  Pentru a dobândi putere, Coldea/Koveși au executat politicieni public. Șobolanul Helvigh îmbină execuția cu șantajul și Achitarea, ca în cazurile lui Ponta, Blaga, Orbán, Tăriceanu, dar și a multor așa-ziși analiști și patroni de presă.
  Democrația și Securitatea nu se înțeleg însă deloc, astfel că pierzi ușor lucrurile de sub control.
 
Umiliți, Coldea/ Koveși s-au repliat și au atacat: Coldea făcând două partide, USR și Plus, dar și tocmindu-i lui Iohannis- un mălai mare, dus de belciug de echipa Pahonțu/ Helvigh, fix doi posibil Contracandidați odată, Cioloș și Koveși. Pentru a scăpa de Koveși, Helvigh vrea neapărat să o trimită Procuror European, iar pe Cioloș este convins că Iohannis îl va învinge  în primul tur, iar în al doilea îl va lua de partea lui. Cu Kovesi e mai greu, ea putând să-l scoată pe Iohannis din turul I.
   Lui Kovesi îi place atât de mult puterea, încât își dorește cu ardoare funcția de Președinte al României, candidată din partea USR, în echipă cu Cioloș-Prim-Ministru. Gândiți-vă, vă rog, obiectiv, cum va arăta campania. Kovesi îl va spulbera pe Iohannis în turul I.
  Am spus de acum trei ani că Kovesi va candida la prezidențiale, era pregătită de Coldea pentru asta. USR este creat pentru ea, nu pentru Cioloș.
  Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, Dragnea, pe care Helvigh a crezut că-l poate executa ușor, pus cu spatele la zid, a contraatacat, atacând tot Statul Paralel Odată!
  Neputând să-i ia capul deodată, după eșuarea Tentativei de Lovitură de Stat din 10 August în care „trebuiau să moară" mulți oameni, dar și după eșuarea la o lună distanță a puciului din PSD, amândouă organizate de el, Șobolanul a încropit la repezeală un partid de securiști, Pro-România, l-a achitat definitiv pe Ponta și încearcă să-l slăbească pe Dragnea din exterior.
  Problemele pentru Helvigh de-abia de-acum încep: Koveși va fi inculpată, nu va ajunge Procuror European, și deci va candida în toamnă, victimizându-se și fiind hotărâtă să-l reabiliteze pe Coldea; Și dacă va fi desemnată Procuror European, tot va candida.
  Pe de altă parte, Cioloș ascultă doar de Franța și de Multinaționale. Începând bătălii pe toate fronturile, cu alegerile care bat la ușă, Helvigh este hotârât să-l execute pe Dragnea, iar puterea rezultată să i-o dea lui Ponta, PSD-ul urmând a fi condus o perioadă de un păcălici fidel lui Iohannis/ Helvigh, Firea fiind cea mai la- ndemână, după care să fie înghițit de Ponta.
   Cum Firea este pe muchie de cuțit și a pierdut jocul, Helvigh nu mai are la îndemânâ decât alternativa ALDE, Tăriceanu visându-se președinte, dar având și un dosar urât, Microsoft, unde vrea NUP, dar nu va primi, decât dacă pune ALDE pe masa de prânz a lui Iohannis/Helvigh, ca fel principal…
   Nu-i așa că vă ia cu amețeală?
   Aceasta este mintea îmbârligată  a Securiștilor proști, care cred că pot să controleze Democrația și care și-au pus singuri capcane și care au aruncat România în aer; oameni plătiți de Soroș, declarați pe față, asta au făcut din România.
  Ce e de făcut?
  O să fiți suprinși, nu-i chiar așa de complicat; despre asta, în postarea viitoare. (Singuraticul)