ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sub forma unei scrisori dechise ”pentru România mea”,  Dorothea Ionescu Vanau face o radiografie la sânge a felului în care mogulii au reușit să se impună și să influențeze societatea.

Semnatara acesui text, profesionist cu ani vechime în managementul principalelor televiziuni din România, Pro TV și Antena 1, vorbește  cu luciditate despre efectul TV asupra societății românești,  despre iluzia mărcilor media, care nu sunt decât marketing și puterea banului. Pentru ca, în final, să se întrebe ”Românie, cum de te-au furat toți mogulii ăștia bișnițari și te-au vândut pe nimic, la colț de stradă, ca pe o târfă, altora?” 

”Eu, draga mea, nu vreau să pun paie pe foc, dar a fost o vreme când gândeai liber și credeai că o să-ți atingi și tu visul american. Ce proastă ai fost, dulce Românie… O să zici că rămâne stânca, deși moare valul, de acord. Dar să crezi că un mogul poate fi mai bun decât altul – asta… asta e pură sinucidere. Bine că n-ai murit de tot. PROTV a ajuns azi în situația în care era Intact acum trei, patru ani, numai că alții plătesc pentru vina ex-mogulului. Publicul asociază, acum, PROTV, cu puterea coruptă, ex-mogulul (încă mogul în percepția publică) mai are puțin să fie condamnat, foștii angajați colportează denunțuri pe site-uri obscure cu iz de cocină și ratingul se clatină pe marea delațiunilor. Pe scurt, sunt la fel ca ăi’lalți: stigmatizați ca vânduți politic, fără disciplină, cu supremația pierdută, fără caracter. 

Intact câștigă teren prin multitudinea de informații care se adeveresc. Fiecare demers jurnalistic autentic clatină toată scena presei, cum a zguduit America dosarele lui Snowden. Intacții se suie pe mormanul de mailuri în facsimil și dezavuează PROTV-ul în cel mai direct mod”, scrie Dorothea Ionescu Vânău în textul de pe paginademedia.ro.


Citește mai mult AICI.