Nini Dica, o mare speranță a tenisului românesc, a acces în ultimul tur al calificărilor în competiția juniorilor de la Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al anului, potrivit site-ului renasterea.ro.

Sportivul timișorean în vârstă de 17 ani l-a învins ieri în trei seturi, scor 6-4, 3-6, 6-1, pe reprezentantul țării gazdă Nikita Volonski. Pentru a avansa, Dica a avut nevoie de două ore și 33 de minute.
 
În 2017, Nini Gabriel Dica a câștigat cinci titluri de simplu și două titluri de dublu din Circuitul Tennis Europe - inclusiv ”Tennis Europe Junior Masters”, acest veritabil ”Turneu al campionilor”, două titluri din Circuitul ITF Tennis Juniors, circuit rezervat jucătorilor de până în 18 ani. Nini Dica este și vicecampion european, după ce a jucat finala Campionatului European U16, potrivit prosport.ro.

Al treilea favorit în calificări îl va întâlni pentru un loc pe tabloul principal pe sud-africanul Khololwam Montsi, care dispus în două acte, 6-4, 7-5, de polonezul Piotr Pawlak. Cap de serie în calificări este un alt român, Cezar Crețu.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.