ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un vagon care făcea parte dintr-o garnitură feroviară care transporta tehnică militară a deraiat, vineri seară, în apropierea unei stații de cale ferată din județul Brașov, transmite ȘtiripeSurse ca „Breaking News”, preluând informația de la news.ro, la închiderea ediției.

În imaginile postate pe rețelele de socializare se vede că pe platformele vagoanelor se află transportoare destinate armatei. Vehiculele nu par să fi căzut de pe platformele pe care erau ancorate în momentul în care vagonul a sărit de pe șine.

Relatarea utilizatorului Facebook care a postat și clipul video de mai jos sună astfel:

„Un tren încărcat cu tehnică militară a deraiat la o trecere de nivel cu calea ferată din localitate Beia, județul Brașov. Momentul a fost filmat de un șofer oprit la stop.

"La fața locului s-au deplasat reprezentanții autorităților competente care cercetează cauzele producerii acestui incident, precum și echipele intervenție feroviară pentru eliberarea gabaritului.” -anunță CFR.

„Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare”.– CFR SA.

Până la redeschiderea circulației în condiții de siguranță pe respectivul fir, pot fi posibile întârzieri ale trenurilor de călători, dar și ale altor trenuri din graficul de circulație pentru a se asigura legăturile la trenurile întârziate.”

Din cauza lucrărilor de modernizare a căii ferate, între Brașov și Sighișoara, viteza trenurilor nu depășește 40 de kilometri pe oră. Nu este exclus ca garnitura deraiată să fi încălcat restricția.”

  • ”În această seară, în jurul orei 21.45, Secția Regională de Poliție Transporturi Brasov a fost sesizată cu privire la faptul că, în apropierea Stației CFR Beia din județul Brașov, penultimul vagon al unui tren cu tehnică militară auto a deraiat cu aproximativ 12 cm, trenul având 11 vagoane. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au constatat că cele sesizate se confirmă, iar, în urma acestui eveniment, nicio persoană nu a suferit vătămări corporale. În prezent se circulă pe un singur fir de cale ferată, dar în scurt timp vagonul va fi repus pe linie și traficul feroviar se va relua”, au transmis, la solicitarea News.ro, oficiali ai Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

VIDEO via FB: