ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul provinciei Ontario din Canada a reușit joi să obțină un ordin judecătoresc pentru a îngheța peste 8 milioane de dolari americani donați de susținători pentru Convoiul Libertății prin intermediul platformei GiveSendGo, informează The Epoch Times.

Curtea Superioară de Justiție din Ontario a dispus ca toate donațiile făcute pentru campaniile „Convoiul Libertății 2022” și „Adoptă un șofer de camion” prin platforma creștină de strângere de fonduri să fie blocate până la noi ordine, potrivit unui comunicat al biroului premierului Doug Ford.
 
În declarație se precizează că procurorul general al provinciei Ontario, Doug Downey, a formulat cererea pentru ordinul de restricție, invocând secțiunea 490.8 din Codul penal ca motiv pentru înghețarea fondurilor. Secțiunea respectivă sună astfel: „Procurorul general poate face o cerere ... pentru un ordin de restricție ... privind orice bun asociat unei infracțiuni.”
 
Ivana Yelich, purtătoarea de cuvânt a premierului, a declarat că ordinul „vizează oricare și toate părțile aflate în posesia - sau care dețin controlul asupra - acestor donații”.
 
În replică la ordinul judecătoresc, GiveSendGo a scris pe Twitter: „Aflați acest lucru! Canada nu are absolut NICIO jurisdicție asupra modului în care ne gestionăm fondurile aici la GiveSendGo”, adăugând: „Toate fondurile, pentru ORICE campanie desfășurată pe GiveSendGo, ajung direct la destinatarii acestor campanii, iar printre acestea se numără și campania pentru Convoiul Libertății.”
 
John Carpay, președintele grupului juridic Justice Centre for Constitutional Freedoms, care le oferă asistență juridică organizatorilor Convoiului Libertății, a declarat pentru The Epoch Times că avocații lor se ocupă de această situație.
 
Peste 8 milioane de dolari americani fuseseră strânși anterior prin intermediul GoFundMe, înainte ca platforma să anunțe, pe 4 februarie, că va opri plățile și va redirecționa banii către organizații de caritate. Totuși, ulterior s-a răzgândit, pe 5 februarie anunțând că le va restitui automat banii donatorilor.
 
În urma anunțurilor făcute de GoFundMe, organizatorii convoiului de protest au dat startul campaniei de strângere de fonduri „Freedom Convoy 2022” pe GiveSendGo.

Mai mulți republicani americani și-au exprimat îngrijorarea cu privire la retragerea de către GoFundMe a fondurilor pentru protestul camionagiilor.