ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tribunal din India i-a ordonat lui Bill Gates, guvernului indian și institutului Serum - cel mai mare producător de vaccinuri din lume - să furnizeze răspunsuri oficiale în legătură cu un proces intentat de tatăl unei doctorițe de 33 de ani care a murit după ce a primit vaccinul anticovid de la AstraZeneca, transmite The Defender.

Înalta Curte de Judecată din Mumbai a stabilit termenul limită de 17 noiembrie pentru a primi răspunsurile și a programat o audiere pentru aceeași zi.

Într-un proces intentat în februarie, Dilip Lunawat a susținut că fiica sa, Snehal Lunawat, a murit la 1 martie 2021, în urma unor complicații apărute în urma vaccinului AstraZeneca. El solicită despăgubiri de aproximativ 126 milioane de dolari.

Potrivit procesului, Lunawat "și-a pierdut fiica cea mare. Pierderea sa nu poate fi explicată în cuvinte și nici nu poate fi compensată în termeni de bani. Doar un fel de ajutor poate fi adus prin acordarea de despăgubiri".

Printre pârâții din acest caz se numără Adar Poonawalla, directorul general al Serum Institute; Bill Gates, în calitate de partener în dezvoltarea vaccinului AstraZeneca; Ministerul indian al Sănătății și Protecției Familiei; statul indian Maharashtra; controlorul general al medicamentelor din India; fostul director al All India Institute of Medical Science și alții.

Un avocat care îl reprezintă pe Gates s-ar fi prezentat în fața Înaltei Curți pentru a accepta notificarea.

Snehal Lunawat era un medic în vârstă de 33 de ani și lector la SMBT Dental College & Hospital din statul Maharashtra. Potrivit declarației tatălui ei, ea a fost obligată, în calitate de medic, să se vaccineze cu AstraZeneca.

La 28 ianuarie 2021, Snehal a primit vaccinul AstraZeneca, care este produs de Serum Institute. Tatăl ei susține că fiica sa a primit asigurări că vaccinurile sunt în întregime sigure și nu prezintă niciun risc pentru sănătatea ei.

Cu toate acestea, tatăl ei a declarat că Snehal a dezvoltat dureri de cap severe și vărsături în timp ce participa la un atelier de lucru la doar câteva zile după ce a primit vaccinul, ceea ce a dus la spitalizarea ei. Acolo, medicii au spus că ea suferea de hemoragie la nivelul creierului, un număr scăzut de trombocite și formarea de cheaguri de sânge.

După ce au trecut 14 zile fără ca starea ei să se îmbunătățească, familia lui Snehal a transferat-o la un alt spital, unde a murit opt zile mai târziu.

Snehal a suferit un "eveniment rar de coagulare a sângelui", o complicație care a dus la scăderea numărului de trombocite din sânge din cauza sângerării crescute în creier.

Potrivit procesului, s-a constatat că aceste reacții adverse au fost legate de vaccinurile vaccinurile anticovid produse de AstraZeneca.

În proces este menționată Fundația Bill & Melinda Gates (BMGF) pentru rolul pe care l-a avut în a ajuta la accelerarea procesului de fabricare și livrare a până la 100 de milioane de doze de AstraZeneca pentru a fi distribuite în India și în diverse țări în curs de dezvoltare.

În proces, Lunawat "a acuzat guvernul și alte persoane că au prezentat în mod eronat faptele despre vaccinul COVID-19, făcând afirmații false despre siguranța acestuia și "forțând" medicii să se vaccineze”.