ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea de Apel Timișoara a respins, vineri, solicitarea autorităților SUA de extrădare a lui Lazăr Marcel Lehel, hackerul român cunoscut în mediul online sub numele de "Guccifer", care a violat corespondența electronică a mai multor personalități, cel mai mediatizat caz fiind cel al politicianului american Hillary Clinton.

"În temeiul art. 52 alin. 7 rap. la art. 58 alin. 4 și 6 din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea cu statele membre ale Uniunii Europene și art. 13 rap. la art. 14 alin. 1 din Tratatul de extrădare dintre România și Statele Unite ale Americii, semnat la București la 10 septembrie 2007, ratificat prin Legea nr. 111/2008, respinge cererea formulată de autoritățile din Statele Unite ale Americii, privind predarea temporară a persoanei solicitate Lazăr Marcel Lehel. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia", spune Încheierea pe scurt a Curții de Apel Timișoara, preluată de Agerpres.

Marcel Lehel Lazăr, care a spart contul de mail al fostului șef al Serviciului de Informații Român, George Maior, declara, la începutul lunii februarie a acestui an, că nu se va opune extrădarii: "Merg în Statele Unite ca să mă apăr. Știu ce am făcut și sunt împăcat cu asta".

Decizia Curții de Apel Timișoara poate fi contestată în 5 zile de la pronunțare.