ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat din Houston care a avut conturi pe rețelele de socializare în care își prezenta viața de evreu religios, tată adoptiv a nouă copii, a fost acuzat de agresiune homosexuală cel puțin asupra unuia dintre fiii săi adoptivi, în timp ce așteaptă deja procesul pentru o acuzație penală de abuz sexual asupra unui student  de 17 ani, potrivit informațiilor publicate de HoustonChronicle.

Hayim Nissim Cohen, în vârstă de 38 de ani, este acuzat de abuz sexual în formă continuată cel puțin asupra unui copil și de agresiune sexuală, potrivit înregistrărilor de la tribunal. Un adolescent care a afirmat că este un copil adoptat a sunat la un podcast difuzat în direct acuzând că tatăl adoptiv l-a abuzat sexual pe el și pe frații săi. 

Cohen are, de asemenea, o acuzație în curs de judecată din 2019, care îl acuză că s-a purtat indecent în jurul unui student străin venit schimb de experiență care stătea în casă, potrivit documentelor judiciare. În plus, persoana care a sunat la podcast le-a spus intervievaților că Serviciile de protecție a copilului au investigat casa lui Cohen în opt ocazii diferite, de fiecare dată fără a lua măsuri, potrivit plângerilor depuse.

Shari Pulliam, un purtător de cuvânt al Departamentului de Familie și Servicii de Protecție din Texas, a declarat pentru Houston Chronicle că CPS a scos șase băieți din casă săptămâna trecută și că aceștia au fost plasați în centre de plasament. Investigațiile agenției sunt confidențiale prin lege, a declarat Pulliam când i s-a cerut să confirme dacă au efectuat opt investigații. Oficialii lucrau cu forțele de ordine. Pulliam nu a răspuns la întrebări privind modul în care copiilor li s-a permis să rămână cu Cohen, în ciuda acuzației penale în curs.

O persoană care a sunat la Podcast îl numește pe Cohen un mincinos în serie

Adolescentul a spus că nu a reieșit nimic la suprafață din investigațiile Serviciilor de Protecție a Copilului pentru că de fiecara dată, Cohen i-ar fi mituit pe copii sau i-ar fi amenințat să păstreze tăcerea. Steven Parks, lector la Colegiul de Asistență Socială al Universității din Houston, a declarat că, din păcate, nu este neobișnuit ca Protecția Copilului să investigheze rapoartele de abuz sexual într-o casă fără a îndepărta copiii.

Motivul este acela că adesea anchetatorii nu au dovezi fizice ale abuzului, iar violatorii își antrenează victimele să păstreze tăcerea, a explicat Parks. De asemenea, agenția are rezultate din ce în ce mai slabe din cauza reducerii finanțării de stat și a lipsei de expertiză în rândul anchetatorilor, a spus el.

Tânărul le-a spus anchetatorilor că Cohen este un mincinos în serie - pretinzând că este bolnav, purtând măști de oxigen și folosind un scaun cu rotile atunci când se afla în public sau când oamenii îl vizitau, potrivit plângerii. Procurorii au menționat că Cohen a declarat în instanță, într-un caz separat, că suferă de o boală terminală, dar nu au spus dacă acest lucru a fost adevărat.

Un proces civil intentat împotriva lui Cohen în legătură cu acuzațiile de agresiune din cazul studentului străin susține că Cohen s-a născut Jeffrey Lujan Vejil în Odessa și a intentat procese în 2009 și 2010 în comitatul Dallas, încercând să își schimbe numele în mod legal. În cererile pentru a deveni gazdă pentru studenții străini, Cohen a prezentat informații false, iar verificările de fond nu au găsit condamnări anterioare în Odessa sub numele său de naștere, potrivit procesului civil.

Apelurile către un avocat al apărării care îl reprezintă pe Cohen în cadrul acuzației penale din 2019 nu au fost returnate imediat. Următoarea sa înfățișare în instanță este listată în înregistrările online ale instanței ca fiind 23 februarie. Copilul a declarat la podcast că a așteptat până când a împlinit 18 ani pentru a vorbi împotriva lui Cohen și că se temea că anchetatorii nu îl vor crede pentru că a spus anterior că nu a existat niciun abuz, potrivit raportului.

Plasamentul familial a atras atenția la nivel național

Cohen a ieșit din închisoare pe cauțiune în cazul din 2019. El a condus un site web, numit Familia noastră unică, în care a pledat în favoarea centrelor de plasament și a adopției și a detaliat viața de tată singur pentru nouă copii adoptați. Mai multe publicații locale și naționale au scris profiluri ale lui Cohen și ale familiei sale în ultimii ani, cum ar fi postul de televiziune KHOU11, care a relatat în 2019 că a început să adopte copii din cauza numărului mare de copii aflați în sistemul de adopție din Texas.

Într-un articol din 2019 pentru Jewish Press, Cohen a afirmat că este originar din Williamsburg, Brooklyn, care s-a mutat în Texas în adolescență și a început să adopte copii pentru a le oferi copiilor evrei religioși un cămin evreiesc. „Scopul meu este să mă asigur că copiii adoptivi evrei sunt plasați în case evreiești", a declarat el pentru Jewish Press. „Oricât de altruiști ar fi părinții adoptivi neevrei, casele și practicile lor sunt străine copiilor religioși."

Cohen a fost arestat pe 11 februarie și a fost înregistrat în închisoarea din comitatul Harris pentru abuz sexual continuu asupra unui copil și agresiune sexuală asupra unui copil sub 17 ani, potrivit înregistrărilor. El este programat să se înfățișeze în instanță pe 23 februarie.

Înainte de arestarea din această lună, Cohen ar fi abuzat sexual și un student străin venit într-o program de schimb de experiență din Spania în 2019. Studentul îl dă în judecată pe Cohen și compania care l-a plasat la familia lui Cohen.