ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Răzvan Bucuroiu, director la Lumea Credinței și TVR, ziarist profesionist cunoscut pentru poziția sa vaccinistă, a creat o întreaga dilemă online după ce a anunțat că cunoscutul scriitor Răzvan Codrescu (alias Adolf Vasile Marian) este infectat cu Covid și zace pe un pat de spital la „Victor Babeș”. Din relatarea lui puțin confuză nu s-a înțeles dacă Codrescu a fost întâi infectat și apoi vaccinat sau invers.

Răzvan Codrescu (pseudonim) a fost editor, împreună cu Claudiu Târziu, în prezent senator AUR, al unor reviste unde au debutat nume sonore, ca celebrul Crin Antonescu sau imberbul Mihai Neamțu, considerat de Iulian Capsali „țuțărul lui Tismăneanu”. Cu toate acestea, în ultima perioadă și-a petrecut timpul pe Facebook luând în zeflemea partidul bi-condus de Claudiu Târziu și George Simion sau valorile împărtășite de AUR (foto-captură mai jos).

O altă confuzie lansată de Bucuroiu pe contul său de Facebook a fost legată de numele pe care ar trebui să îl pomenească cei care se vor ruga pentru sănătatea pacientului: Răzvan, Adolf, Vasile sau Marian? Iată relatările sale:

Răzvan Codrescu
 
Bunul nostru prieten și colaborator, omul de cultură și de caracter (așa cum nu mai întâlnești în minunata lume nouă) zace pe un pat de spital la Victor Babeș. Are COVID.
 
Rugați-vă, cu toții, cât și cum puteți!
 
Este una dintre valorile certe ale țării ăsteia, din ce în ce mai lipsită de vârfuri intelectuale, din ce în ce mai rarefiată în întrupări morale de cursă lungă...”
 
După acest prim anunț, editorul de la Universul Credinței a revenit cu precizări:
 
„Da, diagnosticul lui Răzvan Codrescu se reconfirmă: COVID, formă severă. Are parte de îngrijire bună, respiră cu mască, deocamdată situația pare a fi sub control, îmbunătățită față de data internării vizând alte afecțiuni.
 
Din păcate, vorbind cu soția lui mi se confirmă faptul că oamenii o iau razna pe considerente ideologice, indiferent de speță, context sufletesc și nici măcar de personalitatea/viața/lucrarea celui în cauză.
 
Despre Răzvan Codrescu antivaxerii fanatizați au răspândit zvonul că, deși 100% vaccinat, tot a făcut boala. Asta, desigur, pentru a le ieși lor "schema" că vaccinul e inutil, e periculos, e demonic. De altfel, primesc aproape zilnic anunțuri și exemple cu "vaccinați" care mor, leșină sau aiurează de la serul otrăvit.
 
Lupta s-a mutat deja în zona patologicului grav, dar nu în cea a epidemiei, concret...”, a scris redactorul TVR.
 
De aici, lumea a înțeles că Codrescu nu ar fi fost vaccinat deși alți intelectuali apropiați bolnavului, din zonele adiacente Monicăi Macovei, ca Adrian Papahagi, adevereau că era vaccinat.
 
„Doamne, ajută! Sper că s-a vaccinat”, a exclamat Carp Radu la prima postare, pentru a primi rapid răspunsul afirmativ și doct al lui Papahagi: „Da.” (captură foto mai sus).
 
Deși Radu Carp aflase că Codrescu s-a vaccinat, acesta revine în a doua postare cu un alt comentariu, care atestă confuzia creată.
 
Radu Carp: „Multa sanatate ii dorim. Chiar trebuia sa treaca prin aceasta boala cumplita? Cred ca nu s-a vaccinat datorita unui scepticism general, irational fata de vaccin. Cumplit!”
 
„Cu ce nume să-l pomenim? Al pseudonimului?”, se întreabă un alt utilizator
 
Oameni buni, vaccinati-va!! Aceiași medici care lupta pentru pacienți în acest spital, sau în altele, încearcă sa explice și ca vaccinul este benefic, nu vreun instrument diabolic.”, intervine și o doamnă, Corina Trăscălie.
 
„Este sau nu vaccinat? E bine, totuși, să știm. Dacă e vaccinat, își revine și se da peste nas antivaccinistilor. Sigur o sa spună că din cauza vaccinului etc. Dacă nu s a vaccinat asta este. Acum nu ne gândim decât la sănătate și ne rugam.”, spune și o altă doamnă, Titina Nica Țene, căreia îi răspunde Adriana Chebac:

„Păi și cei nevaccinați si-au revenit tot anul trecut, cu tratament. Cum face asta un deserviciu antivacciniștilor?

Majoritatea covârșitoare a celor spitalizați anul trecut si-au revenit cu tratament, în lipsa vreunui vaccin.

Ideea vaccinului era sa te ferească de spitalizare...”

 
Vă vom ține la curent cu evoluția situației, când ne vom lămuri și noi asupra ei. Până atunci propunem doritorilor să se roage pentru Adolf, pentru că acesta pare să fie singurul prenume mai sigur, chiar dacă - altă dilemă - nu este deloc clar dacă părinții lui au riscat să-l treacă așa în acte în 1959, data nașterii eseistului internat la „Victor Babeș”, darămite să-l mai și boteze.