ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Our Body: Universul Interior” și-a deschis porțile la Timișoara, vineri, 5 februarie, la Muzeul Banatului. Faimoasă în întreaga lume, pentru că prezintă corpul uman într-un mod inedit, folosind organe și cadavre reale, expoziția rămâne una controversată, solicitându-se interzicerea ei.

Expoziția macabră cuprinde peste 200 de exponate, corpuri umane reale și secțiuni. Țesuturile sunt conservate la nivel microscopic prin impregnare polimerică (tratate cu cauciuc siliconic lichid), arătând vizitatorilor modul în care funcționează organismul. Avocatul Antonie Popescu susține că expoziția este organizată ilegal.  "În cazul macabrei expoziții de cadavre de la Timișoara avem de a face nu numai cu o încălcare a eticii, ci și a legii române, care nu autorizează niciun muzeu și nicio altă organizație economică să manipuleze cadavre sau să le expună public cum se întâmplă în situația de față, a tras un semnal de alarmă avocatul Antonie Popescu.

Organizatorii nu prezintă documentele care să ateste identitatea acestora, cauzele decesului, ori documente privind consimțământul lor sau al familiilor lor în vederea folosirii corpurilor în scopuri educaționale. Dar, o serie de organizații care apără drepturile omului, inclusiv de la noi din țară (Societatea Timișoara, SIRDO și PRO VITA) vorbesc despre posibilitatea ca oamenii expuși pentru delectarea publicului să fie prizonieri executați de regimul comunist chinez, scrie epochtimes-romania.

Avocatul Antonie Popescu a explicat că, în cazul unor cadavre umane, legea română aplicabilă permite doar spitalelor, instituțiilor de învățământ medical superior și serviciilor de medicină legală să întreprindă acte de manipulare.

Articolul integral poate fi citit AICI.