ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ggigantul francez Tereos a semnat actul care aprobă închiderea tuturor liniilor de activitate ale fabricii de zahăr de la Luduș, inclusiv liniile de producție, ambalare și logistică, și inițierea, în etape, a procesului de concediere colectivă a angajaților, transmite Profit.ro

Primarul Ludușului, Ioan Cristian Moldovan, a confirmat că, în zona fabricii de zahăr există 25 de hectare de teren ce vor fi scoase la vânzare de proprietarii francezi după demolarea clădirilor, destinația terenului fiind exclusiv industrială, nu rezidențială sau comercială.

„Am fost anunțați că Tereos România SA își continuă planul de lichidare și demolare a Fabricii de Zahăr de la Luduș, că Statul s-a retras și în concluzie nu s-a găsit cumpărător”, au comunicat cei de la Sindicatul Liber Zahărul Luduș.

Ziariștii de la Profit.ro l-au contactat pe Ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a declarat că, din informațiile sale, au fost începute negocierile cu producătorii din zonă pentru preluarea fabricii și, totodată, o societate românească  s-a arătat interesată de cumpărarea fabricii și ar fi transmis o ofertă patronatului francez. 

Fabrica de Zahăr din Luduș funcționează din anul 1960, fiind una din cele 4 fabrici de zahăr care mai există în România.