ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ungaria spulberă speranțele Suediei privind o aderare la NATO în viitorul apropiat, din cauza criticilor la adresa premierului Viktor Orban, transmite Evenimentul Zilei.

Ungaria întârzie admiterea Suediei în NATO. Este din cauza nemulțumirilor legate de criticile formulate de Stockholm la adresa politicilor premierului Viktor Orban, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, citat de Reuters.

Remedierea situației va necesita eforturi de ambele părți, a declarat purtătorul de cuvânt Zoltan Kovacs.

Suedia și vecina sa Finlanda au cerut anul trecut să se alăture alianței militare NATO, după invazia Rusiei în Ucraina. Însă procesul a fost blocat de Ungaria și Turcia. După luni de zile de tergiversări din partea partidului de guvernământ Fidesz al lui Orban, Parlamentul Ungariei a aprobat luni un proiect de lege pentru a permite Finlandei să adere la NATO. Dar proiectul privind Suedia este rămâne blocat.

„În cazul Suediei, există o sumedenie de nemulțumiri care trebuie rezolvate înainte ca aderarea acestei țări să fie ratificată”, a scris Kovacs pe blogul său.

Oficialii suedezi „au ținut în mod repetat să lovească Ungaria prin mijloace diplomatice, folosindu-și influența politică pentru a afecta interesele ungare”, a spus el. Funcționarul s-a referit la criticile suedeze privind erodarea statului de drept de către guvernul Orban în ultimii 13 ani.

El a spus că Stockholm a avut o „atitudine ostilă” față de Budapesta de ani de zile.

„Dacă se iau la socoteală și supărările și nemulțumirile Ankarei la această combinație nu lasă prea mult spațiu de manevră. Cel puțin nu până când suedezii vor începe să își schimbe tonul. Și să ajute la vindecarea acestor răni persistente”, a afirmat Kovacs.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews