ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gábor Vona, fostul șef Jobbik, își face alt partid. El a anunțat că Fundația „Cea de-a doua epocă a reformei” se va transforma în partid politic, informează EvZ.

Președintele fostului partid Jobbik, Gábor Vona, spune că există o mulțime de partide în Ungaria, dar niciunul dintre ele nu reprezintă valorile lor, scrie Nepszava.

Fundația fostului președinte Jobbik, Gábor Vona, va fi transformată într-un partid, păstrându-și numele, respectiv „Cea de-a doua epocă a reformei” – despre această intenție un anunț a fost făcut de vechiul-nou politician, pe YouTube.

Într-o înregistrare video, Gábor Vona a declarat: comunitatea sa a ajuns la un moment important.

În anunțul său, a amintit că după alegerile din 2018 a început să simtă că este nevoie de o nouă cultură politică în Ungaria, atunci a înființat fundația, care a devenit destul de repede o asociație, iar în ultimii 4-5 ani au organizat multe evenimente culturale.

În opinia sa, dintre organizațiile societății civile, Fundația „Cea de-a doua epocă a Reformei” este una din cele mai active și deschise ONG-uri, deoarece pentru ei nu a fost important cine ce ideologie reprezintă sau „de unde vine”, ci s-au concentrat asupra problemelor comune. Iar numărul membrilor asociației a crescut continuu, în pofida faptului că nu au efectuat niciodată recrutări de membri.

Planurile fostului șef Jobbik

Gábor Vona a numit viziunea politică a comunității sale drept „era reformelor”, menționând că ei nu se alătură unei ideologii concrete și nu vor să se ocupe de „disputele tribale” care caracterizează astăzi politica ungară, ci vor să interpreteze anumite chestiuni și subiecte în prisma politică.

Pe site-ul lor, care a fost lansat între timp, au enumerat câteva dintre chestiunile respective, cum ar fi, de exemplu, tinerii la început de drum, prevenția sănătății, extinderea drepturilor angajaților și viziunea de autoguvernare fără influența vreunui partid.

Gábor Vona a justificat înființarea partidului spunând că, deși știe că mulți oameni cred – și este de acord cu asta – că apar o mulțime de partide noi în Ungaria, consideră că degeaba sunt multe partide, dacă mulți nu se simt reprezentați de nici unul. Vona a precizat, totodată, că nu intenționează să încheie o alianță nici cu partidele de guvernământ, dar nici cu partidele de opoziție.

Abrevierea partidului va fi 2RK.

(Traducerea: Rozália Gănciulescu, RADOR)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews