ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul Emanuel Ungureanu de la USR PLUS (formațiune politică cu frecvente declarații anticreștine), a declarat jurnaliștilor de la RFI, în contextul maratonului de vaccinare organizat la București, că ar trebui să urmăm exemplul Franței, să avem campanii de vaccinare și la nivelul bisericilor. "Până la urmă, influența Bisericii în societate este foarte mare și ar trebui să vedem această implicare pentru o chestiune de sănătate publică”, a declarat Ungureanu, potrivit rfi.ro.

Totodată, deputatul a subliniat că o posibilă implicare a Bisericii în campania de vaccinare ar putea convinge mai mult populația să accepte vaccinul anti-covid: ”E nevoie de mult mai mult decât aceste maratoane, e nevoie de o mobilizare exemplară la sate, de caravane ale medicilor care să meargă în sate, e nevoie de primari, de preoți".

Ungureanu și-a exprimat și dorința ca populația rurală să aibă parte de campanii mai ample de vaccinare ”E nevoie de un efort mare în zona rurală, acolo avem probleme mari cu vaccinarea, avem mari probleme cu informarea cetățenilor și o implicare a Bisericii consistentă în această campanie ar ajuta enorm”.

Deputatul a pus accentul pe implicarea Bisericii în campania de vaccinare. "Cum ar fi să-l vedem pe Patriarhul Daniel coordonând o asemenea campanie? Până la urmă, influența Bisericii în societate este foarte mare și ar trebui să vedem această implicare pentru o chestiune de sănătate publică”, a declarat Ungureanu pentru RFI.
 
 
”Să vă dau un exemplu: în Franța, am văzut centre de vaccinare în tot felul de biserici, am văzut în moschei, în catedrale catolice. Cum ar fi să avem un centru de vaccinare în Catedrala Neamului? Cum ar fi să-l vedem pe Patriarhul Daniel coordonând o asemenea campanie? Până la urmă, influența Bisericii în societate este foarte mare și ar trebui să vedem această implicare pentru o chestiune de sănătate publică.”, a spus Ungureanu, doct.