ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul Județean Satu Mare are angajați doi vicepreședinți care nu au niciun fel de atribuții din partea președintelui Consiliului Județean, Csaba Pataki. Ioan Rus și Valer Cristian Beșeni sunt cei doi liberali care înasează din luna septembrie 2020, de când au avut loc alegerile locale, salarii lunare de peste 12.000 de lei net, informează Buletin de Carei

"Ciudat este că PNL Satu Mare a stat până acum cu capul plecat, înghițind această umilire fără precedent și așteaptă probabil cât se poate de resemnat, comemorarea unui an de când este și nu este, la conducerea județului", au comentat ziariștii de la Buletin de Carei.

Potrivit presei locale, săptămâna aceasta va urma o vizită de lucru în Satu Mare din partea premierului Florin Cîțu, posibil, unul dintre motive fiind rezolvarea acestei situații neplăcute în care sunt implicate cele două locuri de muncă fantomă.

Situația de acest fel este unică în țară, cei doi vicepreședinți fiind, deocamdată, singurii fără vreun fel de atribuție din partea Consiliului Județean, dar care continuă să încaseze peste 12.000 lei lunar. Rămâne de văzut dacă, în urma vizitei prim-ministrului Florin Cîțu, situația va fi rezolvată.

UDMR Satu Mare a fost nevoit să se alieze cu PNL, odată cu rezultatele alegerilor locale din septembrie 2020, mai informează Buletin de Carei.