60 de studenţi la medicină au învăţat să acorde primul ajutor într-o tabără inspirată de cunoscutul serial MASH.

Nu au mers într-o zonă de război, ca în film, ci pe platoul Glăvoi din Munţii Apuseni. Acolo au făcut cursuri de salvare în situaţii de urgenţă şi de supravieţuire în condiţii extreme, informează Digi24.ro.

După aproape o săptămână în care au învăţat ce înseamnă intervenţia medicală de urgenţă pe munte, 60 de studenţi au asistat la o demonstraţie făcută de salvamontiştii din Bihor.

Tabăra MASH a fost inspirată de serialul cu acelaşi nume, a cărui acţiune se petrecea într-o tabără medicală, în timpul războiului din Coreea. Studenţii învaţă să salveze vieţi în condiţii dificile.

„Poate obiectivul cel mai important pe care ni l-am propus este să le creem condiţii să-şi testeze diferite limite, de fapt laitmotivul acestei tabere a fost descoperirea limitelor”, a declarat Hadrian Borcea, organizatorul taberei MASH, coordonator al SMURD Bihor. La finalul taberei, cei 60 de participanţi vor parcurge un traseu cu probe, în care trebuie să aplice tot ceea ce au învăţat teoretic şi practic în aceste zile. 

Proiectul este unicul de acest gen din ţară şi a ajuns, anul acesta, la ediţia cu numărul 20. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews