ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


60 de studenţi la medicină au învăţat să acorde primul ajutor într-o tabără inspirată de cunoscutul serial MASH.

Nu au mers într-o zonă de război, ca în film, ci pe platoul Glăvoi din Munţii Apuseni. Acolo au făcut cursuri de salvare în situaţii de urgenţă şi de supravieţuire în condiţii extreme, informează Digi24.ro.

După aproape o săptămână în care au învăţat ce înseamnă intervenţia medicală de urgenţă pe munte, 60 de studenţi au asistat la o demonstraţie făcută de salvamontiştii din Bihor.

Tabăra MASH a fost inspirată de serialul cu acelaşi nume, a cărui acţiune se petrecea într-o tabără medicală, în timpul războiului din Coreea. Studenţii învaţă să salveze vieţi în condiţii dificile.

„Poate obiectivul cel mai important pe care ni l-am propus este să le creem condiţii să-şi testeze diferite limite, de fapt laitmotivul acestei tabere a fost descoperirea limitelor”, a declarat Hadrian Borcea, organizatorul taberei MASH, coordonator al SMURD Bihor. La finalul taberei, cei 60 de participanţi vor parcurge un traseu cu probe, în care trebuie să aplice tot ceea ce au învăţat teoretic şi practic în aceste zile. 

Proiectul este unicul de acest gen din ţară şi a ajuns, anul acesta, la ediţia cu numărul 20.