Unioniștii de la Partidul Unității Naționale(PUN) au fost din nou alungați de la protestele anti-guvernamentale din Republica Moldova.
 
Conform site-ului deschide.md.,unul din liderii societății civile care au organizat și susținut mitingurile împotriva votului mixt cu participarea partidelor din opozitie, Alexei Tulbure, s-a apropiat de manifestanții de la PUN numindu-i provocatori și insistând ca aceștia să părăsească protestul. Și alți manifestanți s-au arătat deranjați de steagurile României afișate de membri PUN, amenințând și făcând remarci discriminatorii la adresa unioniștilor.

Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a Partidului Unității Naționale de către un membru al acestei formațiunii. În înregistrarea postată pe rețeaua de socializare se vede cum Alexei Tulbure le spune tinerilor unioniști sa plece de la miting și încearcă să intimideze tinerilor spunându-le că trebuie „lichidați” iar stegul României este „steag fascist”.

„Provocați aici lucrurile. Duceți-vă și uniți-vă în altă parte. V-a trimis Plahotniuc aici să-mi faceți mie ordine. Voi aveți altă agendă, plecați!”, a declarat revoltat, Alexei Tulbure fost ambasador la ONU și Consiliul Europei în perioada lui Vladimir Voronin.

Deși unioniștii de la PUN au spus clar că au venit să-și manifeste îngrijorarea în legătură cu schimbarea sistemului electoral, protestatarii insistau tot mai mult ca aceștia să plece.

Unii protestatari au preferat amenințari și jigniri la adresa unioniștilor catalogându-i drept „bandiți”.

„Nu are cine vă lichida pe voi cu Unirea . Noi suntem țară și suntem aici, dar voi sunteți cu steaguri străine, steag fascist cu care a luptat Hitler în 40-41. Stalin, un bandit, Hitler un bandit și voi tot asa”, a afirmat un protestar.

Amintim că în Republica Moldova tricolorul României a mai fost prezentat ca steag fascist de către Vladimir Voronin și așa ziși stataliști, notează deschide.md.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews