Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat, joi seară, de la Sistemul Energetic Național, din cauza ”unui tranzient în partea clasică a centralei”, anunță conducerea Nuclearelectrica, precizând că reconectarea se va face în câteva ore, potrivit Agerpres.
Conducerea SN Nuclearelectrica SA arată, într-un comunicat de presă, că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național joi, la ora 17.40, din cauza ”unui tranzient în partea clasică a centralei”.

”În prezent, reactorul Unității 2 este la putere, iar specialiștii CNE Cernavodă efectuează analize tehnice privind natura tranzientului. Întrucât reactorul este la putere, reconectarea Unității 2 a CNE Cernavodă la Sistemul Energetic Național se va realiza în câteva ore”, precizează Nuclearelectrica.

Sistemele centralei funcționează conform proiectului și realizarea analizelor tehnice nu implică niciun impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populației și mediului înconjurător, precizează sursa citată.