ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul European a adoptat rezoluția prin care se renunță la ora de vară și ora de iarnă cu 384 voturi pentru, 153 de voturi împotrivă și 12 abțineri.

Această decizie a fost luată din cauza efectelor pe care schimbările le au asupra sănătății oamenilor. Trecerea la ora de vară în 2018 ar urma să se facă în data de 25 martie, care va deveni ziua cea mai scurtă din an, având, practic, 23 de ore. Apoi, în 28 octombrie ar urma să se treacă la ora de iarnă.

Membrii Consiliului European vor evalua această rezoluție și o vor modifica dacă este cazul, informează breakingnews.ie.

Decizia vine după ce guvernul Finlandei a anunțat că face lobby pentru eliminarea procedurii de trecere la ora de vară, ca urmare a faptului că peste 70.000 de finlandezi au semnat o petiție în acest sens, transmite AP. În Finlanda, soarele nu apune timp de 73 de zile consecutive în perioada verii, iar în timpul iernii soarele nu răsare timp de 51 de zile în zona de nord a Finlandei.

Niciun stat membru UE nu poate, însă, renunța unilateral la schimbarea orei, așa că este nevoie de acordul tuturor celor 27 de state membre.