ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un student din New Jersey a spus că nu este lăsat să participe la cursurile Universității Rutgers pentru că nu s-a vaccinat - chiar dacă studiază doar online, de acasă, arată The New York Post. O asemenea exigență nu mai are nici un argument epidemiologic, ține doar de rea-voință sau de represalii pe motiv de nevaccinare. Înainte-vreme, carnetul de student era actul doveditor al calității de student. Mai nou, se dorește ca certificatul de vaccinare să fie cel care atestă calitatea de student.

Logan Hollar, în vârstă de 22 de ani, a declarat pentru NJ.com că a ignorat obligativitatea vaccinării impusă de universitate în mare măsură „pentru că toate cursurile mele erau la distanță”, din locuința sa din Sandyston, aflată la aproximativ 112 km de campusul Rutgers din New Brunswick.

Dar, când a mers să-și plătească taxele de școlarizare la sfârșitul lunii trecute, i-au fost blocate e-mailul și conturile sale aferente de la Rutgers, spunându-i-se că trebuie să fie vaccinat chiar dacă nu intenționează să participe fizic la cursuri.

Hollar a fost nevoit, astfel, să lipsească de la cursurile care au început la 1 septembrie și a fost avertizat că ar putea trece săptămâni până când se va lua o decizie cu privire la cererea sa de scutire de obligativitatea vaccinării, a spus el.

„Probabil că va trebui să mă transfer la o altă universitate”, a declarat Hollar pentru NJ.com, spunând că știe cel puțin încă un student care se află în aceeași situație.

„Mi se pare îngrijorător ca vaccinul să îmi fie impus de universitate și nu de medicul meu”, a declarat el pentru publicație.

„Dacă cineva vrea să se vaccineze, nu am nimic împotrivă, dar nu cred că ar trebui să fie forțat”, a subliniat el, spunând că nu îi este frică de Covid, pentru că este sănătos și „nu face parte dintr-o categorie de vârstă predispusă la riscuri”.

„Nu îmi pasă dacă am acces în campus. Nu am nevoie să fiu acolo. Ar putea să îmi interzică accesul. Vreau doar să fiu lăsat în pace”, a spus el.

Tatăl vitreg al lui Hollar, Keith Williams - care s-a vaccinat - a declarat pentru publicație că este „stupefiat” de poziția celor de la Rutgers.

„Cred în știință, cred în vaccinuri, dar sunt foarte încrezător că Covid-19 și variantele sale nu circulă prin monitoarele computerelor în timp ce participi la cursuri online”, a declarat Williams pentru NJ.com.

„El a ales să se retragă dintr-o experiență în campus pentru a nu fi nevoit să se vaccineze”, a spus Williams.

„Acum, să fie eliminat și să i se blocheze accesul la e-mailul său de la Rutgers și la cursurile online la începutul ultimului său an pare un pic nebunesc”.

Purtătoarea de cuvânt a Rutgers, Dory Devlin, a insistat că universitatea a „oferit informații complete și îndrumări studenților pentru a îndeplini cerințele de vaccinare, prin intermediul mai multor canale de comunicare”.

Ea a precizat că politica Rutgers face o diferență între un „program de acordare a diplomelor complet online” și „cursuri care sunt complet la distanță”, dar care fac parte dintr-un program în care alți studenți se află în campus, ca în cazul lui Hollar.

Devlin a declarat pentru site că personalul „continuă să lucreze” la a-i ajuta pe studenți să depună cereri de scutire pe motive medicale sau religioase - deși a recunoscut că aceștia „ar trebui să se aștepte la un termen de două până la patru săptămâni, timp în care nu vor avea acces la sistemele universității”.

„Odată ce [scutirea] este procesată și verificată, studenților li se va permite accesul la sistemele universității”, a spus ea.