ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a anunțat marți trecerea la cele veșnice a profesorului Dumitru Matei, potrivit RTV. 

De-a lungul timpului, el a fost președintele Societății Academice de Medicină de Familie, șeful Disciplinei de Medicină de Familie, Șeful Clinicii de Pediatrie III a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” București și motorul școlii moderne de Medicină de Familie din România.

„Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București a pierdut ieri unul dintre cei mai prețioși reprezentați ai comunității sale academice. Profesorul Dumitru Matei, președintele Societății Academice de Medicină de Familie, șeful Disciplinei de Medicină de Familie, Șeful Clinicii de Pediatrie III a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” București, a fost motorul școlii moderne de Medicină de Familie.Personalitate marcantă a Pediatriei și Medicinei de Familie, Profesorul Dumitru Matei, a fost un om sufletist, profesionist, a avut viziune, a creat generații de medici de familie. Cadrele didactice, studenții și medicii rezidenți ai Universității noastre aduc, cu respect profund și dragoste, un ultim omagiu Profesorului Dumitru Matei și sunt alături de familia îndurerată”, a transmis Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, printr-un comunicat de presă.

Omagii i-au fost aduse și din partea Fundației Ana Aslan:

„Țara noastră a pierdut ieri unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai medicinei românești. Profesorul Dumitru Matei, Președintele Societății Academice de Medicină de Familie, Șeful Disciplinei de Medicină de Familie, Șeful Clinicii de Pediatrie III a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” București, a fost motorul școlii moderne de Medicină de Familie și a creat generații întregi de medici de familie. 
Președintele Fundației Ana Aslan Internațional, doamna Prof. Univ. Dr. Luiza Spiru și întreaga echipa a Fundației, transmit sincere condoleanțe familiei.”