ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup de universitari italieni a publicat sâmbătă în La Verità o scrisoare în care trage un puternic semnal de alarmă cu privire la vaccinuri: „acestea sunt terapii genice”, informează LaPekoranera.it

În ziarul fondat de Maurizio Belpietro, La Verità, a fost publicată sâmbătă o scrisoare semnată de unsprezece universitari italieni care trag un semnal de alarmă care ne lasă stupefiați, sau mai bine zis, confirmă ceea ce se strigă din mai multe părți de luni de zile și care este taxat drept „conspiraționism”: ceea ce se injectează împotriva Covid-19 nu sunt vaccinuri, ci terapii genice.

Iată scrisoarea în care sunt explicate motivele care i-au determinat pe cei unsprezece profesori de la diferite universități italiene să lanseze un semnal de alarmă atât de puternic:

"Un vaccin este un preparat biologic produs în scopul de a obține o imunitate activă dobândită împotriva unui anumit tip de infecție. Un medicament, pe de altă parte, este un produs fabricat din ingrediente active (naturale sau sintetice, care trebuie să respecte bunele practici de fabricație, definite prin norme, proceduri și orientări specifice), capabil să inducă modificări funcționale într-un organism viu. Vaccinurile sunt administrate persoanelor sănătoase cu scopul de a obține un rezultat imediat. Rezultă că siguranța (inclusiv efectele pe termen lung) a primelor, administrate la persoane sănătoase, este mult mai relevantă decât a celor din urmă, care sunt utilizate la persoane mai mult sau mai puțin grav bolnave.

În primul caz, însă, nu trebuie compromisă o situație care - la început - este considerată "sănătoasă". În cel de-al doilea, se propune modificarea stării actuale de boală. În timp ce, în acest din urmă caz, posibila apariție a evenimentelor adverse ar putea fi atribuită și evoluției bolii și/sau răspunsului acesteia la tratament, efectele secundare după administrarea vaccinului nu pot fi atribuite decât vaccinului însuși, deoarece starea inițială este, prin definiție, "sănătate curată".

Aceste diferențe substanțiale înseamnă că distribuirea vaccinurilor sau a medicamentelor este supusă unor reglementări și controale diferite de către organisme diferite. În SUA, medicamentele sunt supravegheate de Centrul pentru evaluarea și cercetarea medicamentelor (CDER), în timp ce vaccinurile sunt supravegheate de Centrul pentru evaluarea și cercetarea produselor biologice (CBER), ambele fiind reglementate de Food and drug administration (FDA). Supravegherea evenimentelor adverse este, de asemenea, efectuată de instituții separate: pentru vaccinuri, de către Centrul pentru Controlul Bolilor din Atlanta; pentru medicamente, de către fda. Pentru un medicament, cum ar fi terapia genică, este obligatorie evaluarea mutagenității și a carcinogenității, două pietre de temelie ale farmacovigilenței. Pentru vaccinuri, în mod paradoxal, această etapă nu este necesară. De fapt, multe întrebări privind siguranța și eficacitatea vaccinurilor cu ARNm rămân fără răspuns, după cum a denunțat cu tărie British Medical Journal.

Vaccinurile Pfizer și Moderna (ca să nu mai vorbim de vaccinurile ADN) nu sunt de fapt vaccinuri, ci exemple de "terapie genică", așa cum este descrisă în numeroase articole științifice și subliniată de declarațiile oficiale recente ale președintelui Bayer. Aceste produse conțin acizi nucleici (ADN sau ARN) care stimulează producția de proteine virale și au capacitatea de a interfera semnificativ cu funcțiile celulare. Utilizarea acestor "vaccinuri genetice", a căror întrebuințare a fost până acum limitată la domenii restrânse și în prezența unor boli (imunoterapia cancerului, terapia genetică a bolilor genetice), a fost extinsă la întreaga populație sănătoasă, fără a se efectua verificările de siguranță necesare, în special pe termen lung.

Aprobarea de urgență a "vaccinurilor" cu ARNm a permis "rezolvarea" îndoielilor și a necesității studiilor de siguranță pe termen scurt și pe termen mediu și lung care, în ultimii douăzeci de ani, au împiedicat terapia genică să se impună ca metodă generalizată de tratament (fără a avea, de altfel, nicio dovadă de eficacitate).

Scopul este clar: înlocuirea aparatului farmacologic tradițional, în care tratamentul sau profilaxia se bazează pe dovezi, cu o multitudine de medicamente/vaccinuri bazate pe secvența de ARN (sau ADN), slab controlate, gestionate de câteva companii farmaceutice multinaționale și utilizate pe scară largă.

Acest lucru explică în mare măsură de ce mass-media este atât de dornică să nege faptul că cele două noi vaccinuri sunt forme de terapie genică și de ce denaturarea regulilor normale de comercializare a vaccinurilor a fost atât de nesăbuit aprobată.

Aceste preocupări merită să fie abordate cu o raționalitate seculară în sfera științifică și legislativă, fără a se ascunde după paravanul sloganurilor și al propagandei, ci pledând pentru o revenire la o știință independentă, care să nu se plieze pentru a fi în slujba intereselor economice sau de altă natură".

Semnatari:

1.Marco Cosentino – Università dell’Insubria
2.Stefano Dumontet – Università Parthenope
3.Davide Conversi – Università La Sapienza
4.Maria Luisa Chiusano – Università Federico II
5.Nicola Schiavone – Università di Firenze
6.Leonardo Vignoli – Università Roma Tre
7.Salvatore Valiante – Università Federico II
8.Marco Milanesi – Università del Piemonte Orientale
9.Carlo Gambacorti-Passerini – Università di Milano Bicocca
10.Monica Facco – Università di Padova
11.Daniela Porretta – Università La Sapienza