ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unui copil cipriot, în vârstă de trei ani, care suferă de o afecțiune cardiacă gravă, i s-a refuzat o intervenție chirurgicală indispensabilă în trei țări diferite din cauza faptului că părinții săi nu erau vaccinați împotriva Covid-19, relatează Breitbart.

Micuțul așteaptă acum, în sfârșit, să fie operat în Grecia.
 
Potrivit unui articol publicat de Politico, spitalele din Cipru nu au putut efectua intervenția chirurgicală, astfel că micuțul a fost programat pentru operație la un spital din Frankfurt.

Cu toate acestea, cu o zi înainte ca băiatul să fie transportat cu o ambulanță aeriană în Germania, spitalul a anulat procedura din cauza faptului că părinții nu erau vaccinați împotriva COVID-19.
 
În plus, a fost respinsă și o sugestie a autorităților cipriote de a trimite copilul la operație cu un tutore legal în locul părinților săi.

Politico relatează că, ulterior, copilului i-a fost refuzată intervenția chirurgicală atât în Marea Britanie, cât și în Israel, din același motiv.

Alexei Matveev, tatăl băiatului, și-a exprimat nedumerirea cu privire la decizia spitalului din Frankfurt:

„Știu că pacienții nevaccinați sunt internați în spitalele din Germania”, a declarat Matveev.

„Nu știam că trebuie să fiu vaccinat pentru a-mi putea fi operat copilul în acel spital... Eu sunt sănătos și nu am vrut să mă vaccinez.”
 
Între timp, părinții micuțului au cedat și s-au vaccinat.
 
Potrivit Politico, un reprezentant al Ministerului german al Sănătății a confirmat că nu există reguli care să împiedice spitalele să trateze pacienți nevaccinați, cu atât mai puțin să trateze pacienți ai căror părinți nu sunt vaccinați.

Cu toate acestea, el a explicat că, adesea, spitalele își stabilesc propriile reguli privind vaccinarea Covid.