ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O cunoscută fabrică de confectii din municipiul Iași spune „adio” mediului de afaceri local după mai bine de 40 de ani de activitate neîntreruptă. 
 

70 euro extra reducere la Galaxy S8 si iPhone 6S Plus ! 


Cei aproape 2.000 de acționari - actuali și foști salariați - ai SC Iași Conf SA, parte a Moldova Tricotaje din trecut, sunt chemați pe 11 septembrie să decidă vânzarea activelor societății, printre care și un teren de aproape 2 ha în zonă, și să dizolve practic cunoscuta firma. Principalul motiv invocat de conducere pentru aceste decizii radicale: situația economică grea, căreia i-a pus capac decizia recentă a Guvernului de a majora salariul minim. Iată cum, practic, o măsură guvernamentală ce s-a vrut în sprijinul salariaților cu venituri mici îi lovește taman pe ei, în mod dramatic, scrie Ziarul de Iași.

Fabrica produce toată gama de confecții pentru femei și bărbați cu excepția sacourilor și costumelor, fiind privatizată în anul 1995. În anii de glorie ai societății, când lucrau la unitatea din Baza 3 peste 1.800 de angajați, se realizau pe an în jur de 1 milion de produse de confecții. Acestea erau exportate în proporție de 95% în Italia, Germania și Anglia. Înainte de 1989, întreprinderea a lucrat cantități foarte mari chiar și pentru piața Statelor Unite ale Americii.

Articolul integral poate fi citit AICI.