ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre magistraţii care ar fi trebuit să judece apelul în dosarul celor şapte tineri din Văleni condamnaţi de Judecătoria Vaslui pentru viol s-a abţinut, iar cererea sa a fost admisă de Curtea de Apel Iaşi. Astfel, acesta va fi înlocuit cu un alt judecător până la primul termen, stabilit pentru 6 octombrie. 

În aceste condiţii, judecătorul va fi înlocuit cu un alt magistrat în dosarul al cărui prim termen a fost stabilit pentru 6 octombrie. De altfel, şi judecătorul din Vaslui care a dat hotărârea de condamnare a celor şapte tineri din Văleni formulase o cerere de abţinere, însă Judecătoria Vaslui i-a respins-o.

Cei şapte tineri acuzaţi că au violat o fată de 18 ani au fost condamnaţi, în 17 august, de Judecătoria Vaslui, la pedepse cuprinse între cinci ani şi opt luni şi opt ani şi patru luni de închisoare, precum şi la plata unor daune morale de 50.000 de lei către tânără, însă decizia instanţei nu a fost definitivă.
 
Cel care a racolat-o pe fata de 18 ani, Ovidiu Silviu Burada, a primit cea mai mare pedeapsă: şapte ani de închisoare pentru viol în formă agravantă şi patru ani pentru lipsire de libertate în mod ilegal, astfel că va executa pedeapsa cea mai grea, de şapte ani, cu un spor de un an şi patru luni, rezultând opt ani şi patru luni de închisoare.

Paul Andrei Burlacu, Silviu Avădanei şi Petrică Ionuţ Bolboceanu au fost condamnaţi la şase ani de închisoare pentru viol în formă agravantă şi trei ani pentru lipsire de libertate în mod ilegal, astfel că se aplică pedeapsa cea mai grea, de şase ani, cu un spor de un an, având de executat şapte ani de închisoare.

Ionuţ Boicu, Alin Rotaru şi Ioan Surleac, care au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, au primit cele mai mici pedepse, adică cinci ani de închisoare pentru viol în formă agravantă şi doi ani pentru lipsire de libertate, rezultând o pedeapsă de cinci ani şi opt luni de închisoare. De asemenea, instanţa vasluiană a emis mandate de arestare preventivă pe numele celor şapte, în prezent aceştia fiind încarceraţi la Penitenciarul Vaslui.