ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre cei șapte pacienți transferați din Neamț la Iași, după incendiul ce a afectat secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț, a murit duminică seara, la Pașcani. În ciuda tragediei de la Piatra Neamț premierul Ludovic Orban spune că există siguranță în spitalele COVID și nu trebuie să generalizăm.

Referindu-se la declarațiile ministrului Sănătății de sâmbătă, conform cărora este vorba de ”vinovăția tuturor, timp de 30 de ani”, premierul s-a limitat să spună doar că  „într-un moment dificil a făcut o declarație... Întotdeauna există responsabili, există vinovați individual pentru fiecare nerealizare”, spune Ludovic Orban.

Ministrul Sănătăți, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă seara la Spitalul mobil de la Lețcani din județul Iași că pentru criza de la spitalul din Piatra Neamț există o vină colectivă. El a explicat că va face o reevaluare a întregului sistem medical.

„Pentru situația de peste 30 de ani și pentru autoritățile locale și pentru neimplicare ... cred că suntem toți vinovați în această țară, nu doar sistemul medical și autoritățile locale, pentru că am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situație medicală”, a declarat ministrul Tătaru la Lețcani.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews