ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Caz demn de filmele de la Hollywood: 61 de gloanțe s-au folosit pentru a opri un tânăr de 25 de ani care nu a oprit la semnalele și somațiile repetate ale polițiștilor din Botoșani. 
 
Tânărul în vârstă de 25 de ani care nu a oprit la semnalele și somațiile repetate ale polițiștilor din Botoșani în timp ce conducea un microbuz cu butelii cu agent refrigerant și care a fost împușcat accidental, două dintre gloanțe pătrunzând în abdomenul acestuia, a fost stabilizat de medicii de la Botoșani, dar leziunile suferite sunt grave și cu repercusiuni. Conform colegilor de la Monitorul de Botoșani, suceveanul a ajuns pe Secția de Chirurgie, fiind mutat de la ATI, la 72 de ore după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență, transmite Monitorul de Suceava.

În urma operației de 4 ore, tânărului i-a fost scos un rinichi și o bucată din colon, ambele organe fiind sfâșiate de bucățile de metal.  
 
Pacientul, tânăr, și-a revenit repede, dar....

„Este monitorizat în permanență. Plăgile nu s-au infectat, sunt curate, este pansat, analizele sunt bune și rinichiul rămas funcționează în parametri normali. Chiar voia să meargă la scurt timp după ce a ajuns pe secție, pentru că spune că se simte bine. Dar i s-a interzis acest lucru, pentru că nu vrem să riscăm nimic. Trebuie să realizeze că a fost o intervenție chirurgicală foarte mare. Și calitatea vieții va suferi modificări”, a declarat medicul primar Iulian Preda, șeful secției chirurgie generală din cadrul Spitalului din Botoșani, pentru colegii de la Monitorul de Botoșani.

Tânărul împușcat în timpul urmăririi este din Milișăuți și este născut în anul 1998. După cum se vede pe imaginile surprinse de mai multe camere de supraveghere, tânărul a continuat să conducă după multiple somații, după ce s-au tras focuri de armă în plan vertical, inclusiv când o mașină de poliție era la câțiva metri în spatele său și agentul a avertizat că va începe să tragă.  
 
61 de focuri de armă

În cadrul urmăririi s-au tras 61 de focuri de armă, cu tot cu cele trase în plan vertical, în urma multiplelor somații.

Urmărirea care s-a terminat rău pentru sucevean (dar se putea termina și tragic) s-a petrecut în noaptea de 20 spre 21 aprilie, la ieșirea din Dorohoi, spre Botoșani.

Un echipaj de poliție a făcut semnal de oprire unui microbuz marca Mercedes Sprinter, care circula cu viteză din direcția Dorohoi spre Botoșani. 

Inițial, cel de la volan a dat senzația că se va supune controlului, dar când polițiștii au ajuns aproape de portiera mașinii sale, șoferul a demarat în trombă

După somațiile de oprire făcute în zadar s-au tras multiple focuri de armă. Inițial, cele mai multe au fost focuri de avertisment , trase în plan vertical. 

Cel puțin 10 dinte gloanțele trase au atins mașina.

Două gloanțe l-au lovit pe tânărul de la volan.

Tânărul a fost transportat la Urgențe, la Botoșani, de unde a fost dus direct în sala de operații.

„Pacientul prezenta două plăgi prin împușcare, fără leziuni de ieșire a gloanțelor. O plagă în zona omoplatului stâng, iar a doua în zona bazei hemitorace drept. A fost stabilizat în serviciul de Urgențe și ulterior dus direct în sala de operații”, a precizat un medic din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță, pentru Monitorul de Botoșani.

La examinare s-a constatat că unul dintre gloanțe a penetrat organele interne ale tânărului.

Suceveanul nu a oprit la semnal pentru că efectua un transport de butelii cu agent refrigerant aduse din Ucraina, făcând practic un transport de contrabandă.

„În urma verificărilor efectuate în interiorul autoturismului au fost identificate 93 de butelii cu agent refrigerant, de proveniență Ucraina, fără documente.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de contrabandă calificată și vătămare corporală din culpă”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.