ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adevărul arată în fiecare zi că este demnul urmaș al ziarului Scânteia, unde a lucrat în anii '40 Saul Bruckner, cunoscut românilor drept Silviu Brucan. Acesta cerea condamnarea la moarte a lui Iuliu Maniu, Gheorghe I. Brătianu, Corneliu Coposu, Radu Gyr și Pamfil Șeicaru în paginile publicației.

Ziarul, despre care Cristian Tudor Popescu a spus că aproape toți redactorii din anii '90 aveau combinații cu fel de fel de firme pentru publicitate, și-a făcut un obicei de a defăima istoria românilor sau Biserica Ortodoxă.

Sub conducerea lui Cristian Burci, un om de afaceri implicat în cazuri frauduloase de privatizare dar și în adopții ilegale, Adevărul a intrat în insolvență. Tirajul a scăzut la cote de avarie, iar pe internet abundă știri despre sex, dar și subiecte de acest tip - negarea istoriei.  

Fața mai puțin cunoscută a lui Mircea cel Bătrân. Voievodul a umplut țara de bastarzi și era vasalul regelui Ungariei - este titlul articolului în care Cosmin Pătrașcu Zamfirache scris despre domnul Țării Românești că "avea o reputație de fustangiu, era descendent al familiei imperiale bizantine și era bănuit că și-a omorât fratele pentru a ajunge la tron".

În trecut, românii puteau citi pe prima pagină a site-ului despre "apucăturile rurale ale lui Ion Creangă", care "își bătea nevasta, îi încânta și oripila pe genialii din Junimea, era slobod la gură și era un mare bădăran", dar și despre "bătăliile false ale lui Ștefan cel Mare".