ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele comisiei UE, Ursula von der Leyen, a declarat că 70% dintre adulții din Uniunea Europeană sunt în prezent complet vaccinați împotriva Covid-19, atingând astfel obiectivul de sfârșit de vară pe care UE l-a stabilit în ianuarie.

"Astăzi am atins o etapă importantă în campania noastră de vaccinare. Șaptezeci la sută dintre adulții din UE sunt acum complet vaccinați, ceea ce înseamnă că peste 256 de milioane de persoane sunt complet imunizate", a declarat șefa UE, Ursula Von der Leyen, într-o înregistrare video postată online.


Von der Leyen conduce Comisia Europeană, care este responsabilă cu aprovizionarea și comanda de vaccinuri pentru cele 27 de state membre ale UE, și anunțase deja în iulie că 70% din populația adultă a UE a primit cel puțin o doză.

„Ironia este că variantei Delta, extrem de infecțioasă, care se răspândește acum rapid în Europa, nu-i pasă prea mult de cifra arbitrară de 70%. Întrucât Delta este capabilă să infecteze persoanele complet vaccinate și să se reproducă într-un ritm mai ridicat”, a comentat Radu Jacotă pentru Ziarul Național, adăugând că, potrivit calculelor efectuate de Politico, rezultă 245 de milioane de adulți vaccinați complet, nicidecum „peste 256 de milioane”.

Ce spune Eurostat și World in Data, aflați AICI