ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!Deputatul USR Iulian Bulai a fost sancționat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru o postare din 2019 de pe Facebook în care scria că Fecioara Maria este "mamă surogat". 
 
CNCD a hotărât, cu 6 voturi pentru și 3 împotrivă, că postarea deputatului Bulai aduce atingere demnității umane a creștinilor
„Folosirea elementelor religioase, pe care se bazează credința creștin – ortodoxă, folosirea unor analogii, trimiteri, comparații cu ”mamă surogat”, ”Mama Adolescentă”, ”fără ca părinții lui să fi făcut dragoste”, "dintr-o familie foarte ciudată”, ”tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit” duc în derizoriu preceptele, dogmele religiei.

Pe aceste elemente se fundamentează credința creștinilor, reprezentând miracolul nașterii Mântuitorului. Textul aduce atingere demnității umane a creștinilor prin crearea unei atmosfere ostile, degradante și umilitoare la adresa acestora. Statutul său de parlamentar implică o mai mare răspundere în exercitarea libertății de exprimare”, se arată în comunicatul CNCD. 

Postarea a fost considerată ”denigratoare, ofensatoare la adresa creștinilor cu referire la sărbătoarea Crăciunului”, astfel că Bulai a primit o amendă de 5.000 de lei.
 
 
Postarea controversată a lui Iulian Bulai care i-a adus sancțiunea:
 
„Un copil. Sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinerețe și o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinții să fi fost căsătoriți, doar logodiți. Nașterea lui arată extradordinarul, dar și limitele societății în care a apărut. Acum 2000 de ani s-au întâmplat cele scrise mai sus. Soarta lui este astăzi împărtășită de mulți copii din România, dar care nu au avut alături părinți atât de iubitori”, a scris Iulian Bulai pe pagina sa de Facebook, stârnind un val de reacții negative.

„Avem peste 50.000 de copii în grija statului. Peste 3.000 de copii anual dați spre adopție. Mai mult de o treime din cei 3.000 nu își găsesc o familie. Anual aprox. 2.000 de copii sunt declarați greu adoptabili-nimeni nu îi vrea în România. Peste 1000 de copii români au fost traficați doar în UK până în 2007. Recent, justiția română nu a găsit niciun vinovat din cele câteva zeci/ sute care ar fi fost implicați în traficul a aproape 200 de copii din Țăndărei. Acesta este cel mai mediatizat caz recent de trafic de ființe umane din România, dar nicidecum singurul. Asta arată multe comunități eșuate sau cvasi eșuate în România. Comunități eșuate la fel de mult ca cea din Betleem de acum 2000 de ani. Eșuate din lipsă de implicare a celor din jur”, scria useristul chiar de Crăciun.

„În fața atâtor comunități eșuate, noi avem șansa de a umple locul păstorilor și magilor care au dat o mână de ajutor acum 2000 de ani. Într-o Românie cu mulți baronași și combinatori, politicienii onești ar trebui să fie păstorii și magii zilelor noastre care dau o mână de ajutor celor care au nevoie: comunități eșuate cu nevoie de solidaritate, generozitate și bună gestionare a bugetului local. În interesul părinților și pruncilor. Pentru mine și despre asta este Crăciunul: implicare în comunitatea locală pentru cei mai vulnerabili și măsuri de intervenție din partea comunității dincolo de incapacitățile individului”, a mai scris acesta.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews