ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul USR Dan Barna a fost acroșat de o mașină pe o trecere de pietoni în timp ce traversa pe o trotinetă electrică, lucru interzis de Codul Rutier. În plus, traversarea se efectua pe roșu pentru pietoni, potrivit unor surse polițienești.

La fel ca Monica Macovei, care a mințit pe Facebook că un motociclist a intrat în ea (poate chiar de mai multe ori) în accidentul pe care l-a provocat între 2 Mai și Mangalia, și Dan Barna minte prin omisiune în postarea sa, fără să indice că se afla într-o postură ilegală, pe o trotinetă electrică care se deplasa pe trecerea de pietoni și fără să menționeze culoarea semaforului. FOTO-CAPTURĂ:

George Simion, liderul AUR, a avut o reacție ironică la postarea lui Dan Barna, în care a anunțat că a fost victima unui mic accident, fiind lovit de o mașină în timp ce mergea cu trotineta pe stradă. George Simion îi recomandă lui Barna să nu mai folosească acest mijloc de deplasare, pentru că „e periculos”. Inclusiv pentru pietoni.

ȘtiripeSurse a anunțat în exclusivitate vineri seara că deputatul USR Dan Barna a fost implicat într-un accident rutier produs în București, după ce, în timp ce traversa strada pe o trotinetă electrică, a fost acroșat de o mașină. Inițial, el le-a spus polițiștilor rutieri că nu a fost rănit, dar ulterior s-a prezentat la Spitalul Floreasca pentru îngrijiri medicale. ”Am fost acroșat de o mașină pe o trecere de pietoni semaforizată din Capitală. Mulțumesc medicilor de la Spitalul Floreasca pentru grija lor, starea mea de sănătate este bună, urmările nu sunt grave, trebuie doar ceva repaus”, a afirmat Dan Barna.

Ce a transmis Brigada Rutieră

”La data de 31 martie a.c., în jurul orei 19:10, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Brigada Rutieră, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în zona Bd-ului Ion Mihalache, au observat că o persoana de sex bărbătesc care traversa drumul public pe o trotinetă electrică, la intersecția cu str. Arh. Ion Mincu, ar fi fost acroșată de un autovehicul aflat în mișcare. În acest context, polițiștii rutieri au identificat persoanele implicate în eveniment, iar persoana care se deplasa cu trotineta electrică a negat că ar fi suferit vătămări, refuzând totodată transportul la spital”, a transmis Brigada Rutieră, citată de ȘtiripeSurse.

Șoferul și bărbatul aflat pe trotineta electrică au fost îndrumați conform prevederilor legale.

”Ulterior, în jurul orei 20:55, Brigada Rutieră a fost sesizată de Spitalul Floreasca despre faptul că, la aceasta unitate sanitară, s-a prezentat o persoană care a afirmat că, în jurul orei 19:10, a fost implicată într-un accident rutier, în urma căruia a suferit vătămări corporale, acordându-i-se îngrijiri medicale. La spital, precum și la fața locului, s-au deplasat polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, în vederea efectuării cercetărilor și pentru a stabili condițiile și împrejurările în care s-a produs accidentul de circulație”, a precizat sursa citată.