ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uzina Dacia de la Mioveni își reia activitatea din 21 aprilie, după Paști, la mai bine de o lună de când cei aproape 14.000 de angajați au fost trimiși în șomaj tehnic din cauza pandemiei de coronavirus.
 
Primii care vor relua munca sunt cei 250 de angajații de la Uzina Mecanică și Șasiuri. Se va întâmpla după Paști. Tot pe 21 aprilie se reia activitatea la Departamentul Presaj, cu 190 de salariați aleși pe bază de voluntariat, informează Romania tv.

Ulterior, pe 4 mai, uzina Dacia își va relua activitatea complet, potrivit înștiințării trimise de conducerea uzinei.Angajații vor fi informați despre necesitatea respectării măsurilor luate pentru protejarea sănătății lor și a colegilor.

Pe platforma Dacia de la Mioveni lucrează aproape 14.000 de oameni.
 
Începând cu data de 19 martie, Automobile Dacia a oprit producția auto la uzina de la Mioveni ca măsură de protejare a sănătății salariaților în plină pandemie.
 
În perioada în care este oprită producția, angajații primesc, conform contractulului colectiv de muncă, 85% din salariu. 
Tot din 19 martie a fost sistată și activitatea uzinei Ford de la Craiova. Conducerea producătorului auto nu a anunțat încă o dată de la care poate fi reluată activitatea în uzina de la Craiova.