ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Constructorul auto american Ford a confirmat marți că intenționează să reia activitățile de producție la uzinele din Europa continentală din data de 4 mai, urmând ca uzinele din Marea Britanie să fie repornite ulterior, informează un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Ford a precizat că reluarea producției la 4 mai se va face în mai multe etape la uzinele de asamblare a vehiculelor din Saarlouis și Koln din Germania, la uzina de asamblare a vehiculelor din Valencia, Spania, și la uzina din Craiova, România.

Producția la uzina din Valencia va fi reluată la data de 18 mai, urmând ca reluarea operațiunilor la uzinele de motoare de la Dagenham și Bridgend din Marea Britanie să fie confirmată la o dată ulterioară.

La reluarea activității la aceste facilități, nivelul producției va fi unul mai mic decât cel normal, a subliniat Ford, urmând ca pe parcursul lunilor următoare să fie crescut în mod treptat. De asemenea, Ford va impune ca oricine intră în fabrică să poarte mască și să îi fie verificată temperatura. Spațiile de lucru au fost configurate pentru a permite păstrarea distanței sociale.

„Trebuie să ne pregătim pentru un nou mediu după ce va trece vârful inițial al pandemiei de coronavirus în Europa...Angajații noștri trebuie să știe că luăm măsurile adecvate pentru a le garanta bunăstarea la locul de muncă”, a declarat președintele Ford Europa, Stuart Rowley.

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat și el săptămâna trecută că producția de autovehicule de la Dacia și Ford va reîncepe pe data de 4 mai.