ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tânăr a căzut de la etajul 1 al unui centru de vaccinare din Iași după ce făcuse „vaccinul” Covid și în timp ce se afla „în perioada de supraveghere”, deci în cele 15 minute în care ar fi trebuit să stea pe scaun. Este posibil ca acestuia să i se fi făcut rău după vaccinare, să se fi ridicat să ia o gură de aer și, ajuns pe balcon, să-și fi pierdut conștiența în apropierea balustradei, căzând astfel dincolo de ea. Serul Covid cu care s-a injectat tânărul era cel produs de Johnson & Johnson, potrivit Libertatea.ro

Un tânăr din Iași a căzut în gol de la etajul 1 al unui centru de vaccinare, la câteva minute după ce i se administrase o doză de „vaccin” Covid. Pe când se afla în perioada de supraveghere, i s-a făcut brusc rău și s-a apropiat de marginea balustradei, în încercarea de a se ține de aceasta, dar a amețit și a căzut în gol. O echipă SMURD s-a deplasat la locul incidentului, iar bărbatul de 23 de ani a fost transportat de spital, având mai multe contuzii. Din fericire, starea de sănătate a tânărului nu este una gravă. O primă reacție a venit și din partea celor de la DSP Iași, care au demarat o anchetă și susțin că vina pentru acest incident este a pacientului și nu ar avea legătură cu serul administrat prin vaccin. Ne punem însă întrebarea: dacă pacientul nu s-ar fi dus pe balcon, ci ar fi stat pe scaun, leșinând în interior, tot vina lui era?

„Nu are legătură cu vaccinul, ci cu faptul că nu a mâncat. În loc să stea cele 15 minute acolo, a zis că nu are nimic, s-a ridicat să plece și l-a luat cu amețeală când a ajuns la balustradă. Nu a respectat cele 15 minute, nu a fost păzit de personal, s-au gândit că va asculta și că stă. Așa se vor învăța minte să nu le mai dea atât de repede adeverința de vaccinare”, a declarat Vasile Cepoi, directorul DSP Iași, citat de Libertatea.

Medicii au spus că tânărul s-a ales cu contuzii toracice și hepatice. El va rămâne internat în spital, iar starea sa de sănătate nu este una gravă. 

„Echipa terapiei intensive SMURD Iași a intervenit într-un centru de vaccinare unde un tânăr, 23 de ani, aflat în perioada de supraveghere post-vaccinare a dezvoltat o stare lipotimică și, dorind să iasă din clădire, a căzut de la etajul 1. A fost preluat, conștient, cu mai multe contuzii, fără fracturi, fără sângerare”, a explicat Diana Cimpoeșu, șefa UPU a Spitalului Județean de Urgență Iași, citată de EVZ.ro

„Un prognostic favorabil și fără riscul unei reacții alergice post vaccinare. El a declarat că nu mâncase, se întâmplă frecvent ca după o înțepătură… o persoană să dezvolte o stare lipotimică”, a adăugat medicul ieșean.