ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un episod recent al emisiunii "The Kim Iversen Show", prezentatoarea Iversen a criticat un studiu finanțat de guvern care utilizează țânțari modificați genetic pentru a vaccina oamenii împotriva malariei - și afirmațiile cercetătorilor potrivit cărora țânțarii nu vor fi niciodată folosiți pentru a vaccina oamenii fără consimțământul acestora, scrie The Defender.

Într-un episod recent al emisiunii "The Kim Iversen Show", Iversen a discutat despre un studiu de testare a vaccinurilor finanțat de National Institutes of Health privind utilizarea țânțarilor modificați genetic (GM) pentru a vaccina oamenii împotriva malariei.

Iversen le-a spus telespectatorilor că se îndoiește de afirmațiile cercetătorului potrivit cărora țânțarii nu vor fi folosiți pentru a vaccina oamenii împotriva consimțământului lor.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Washington, condusă de Sean Murphy, M.D., Ph.D., a realizat studiul, care a fost publicat în revista Science Translational Medicine.

Cercetătorii au modificat genetic parazitul Plasmodium falciparum, care cauzează malaria, eliminând mai multe gene pentru a crea o "versiune minoră a malariei", incapabilă să provoace îmbolnăvirea oamenilor. Țânțarii au fost expuși la parazit înainte ca până la 200 să fie lăsați să înțepe fiecare participant, de trei până la cinci ori pe o perioadă de 30 de zile - suficient pentru a crea anticorpi care să dureze până la șase luni.

Murphy și coautorii săi au declarat că au folosit țânțari - în loc de seringi - pentru a economisi costuri și că nu plănuiau să folosească această tehnologie pentru a vaccina în masă milioane de oameni fără consimțământul acestora.

"Da, sigur", a răspuns Iversen, adăugând:

"Prostii. Dacă cineva va spune că este o prostie, acela suntem noi doi, pentru că este o prostie. Ei intenționează să folosească știința pentru ceva".

Potrivit lui Iversen, "marea întrebare" cu privire la acest studiu este: "Ce veți face cu această știință, cu această cercetare?".

"În esență", a spus ea, "un guvern, mi-aș putea imagina, ar cumpăra lotul de țânțari modificați genetic și l-ar elibera în populația sa."

Ea a continuat:

"Ce se întâmplă apoi cu țânțarii? Ajung în interiorul unor lăzi. Sunt expediați în jurul lumii [și] merg cu oamenii în anumite locuri. ... Deci acum veți vaccina întreaga lume fără consimțământul lumii folosind această știință".

"Care este scopul acestei științe dacă nu este pentru asta?", a adăugat ea.

Iversen a subliniat că Dr. Kirsten Lyke, cercetător în domeniul vaccinurilor și profesor de medicină la Universitatea din Maryland, a lăudat utilizarea unui parazit viu modificat genetic ca fiind "o schimbare totală a jocului" pentru dezvoltarea de vaccinuri.

Lyke a condus studiile de fază 1 pentru vaccinul COVID-19 de la Pfizer/BioNTech și a fost, de asemenea, co-investigator în cadrul studiilor pentru vaccinul COVID-19 de la Moderna și Novavax.

"Deci, iată", a spus Iversen. "Aveți cercetători COVID-19 care spun: "Este grozav"".

Iversen a spus că speră ca țânțarii modificați genetic să nu scape din studiu și să ajungă în sălbăticie - "dar de unde să știe?", a întrebat ea.

"Au luat în calcul fiecare țânțar în parte? A scăpat vreunul dintre ei din laborator din întâmplare?", a întrebat ea, adăugând: "Este ca și cum ar fi vorba de scurgerea din laborator [COVID-19]".

VIDEO: