ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un militar în vârstă de 44 de ani de la Unitatea Militară din Dej, serviciul de pază și logistică, a murit de Covid-19 la 12 zile după ce s-a vaccinat cu serul Covid produs de Johnson & Johnson, informează Observator News

Bărbatul, care se afla în județul Bihor, unde administra o cabană, se vaccinase pe data de 22 octombrie cu serul Covid fabricat de Johnson & Johnson. Săptămâna trecută s-a infectat cu SARS-CoV-2 și a început să se simtă rău, fiind internat acum trei zile la Spitalul din Oradea. Evoluția bolii a fost fulgerătoare, în ciuda asigurărilor că serul experimental ar proteja de forme severe de Covid-19. De fapt, infectarea cu SARS-CoV-2 este una dintre cele mai întâlnite reacții adverse post-vaccinare, atunci când nu survin lucruri mai grave, precum miocardite, pericarditecheaguri de sânge, AVC-uri ș.a. Miercuri, 3 noiembrie, în jurul orei 20:00, militarul a decedat. 

Potrivit surselor Observator News, defunctul nu era cunoscut cu comorbidități și părea un om în putere. În urma lui a rămas o fetiță de 10 ani. Aceleași surse afirmă că Ministerul Apărării Naționale (MApN) ar fi trimis o circulară către unitățile militare prin care i-ar fi obligat pe soldați să se vaccineze doar cu serul Covid produs de Pfizer-BioNTech. Informația nu a fost confirmată, însă, de purtătorul de cuvânt al Garnizoanei Dej. 

Oricare ar fi serul experimental utilizat, obligativitatea administrării acestuia și condiționarea locului de muncă de vaccinarea Covid sunt proceduri ilegale și nedemocratice. Ne amintim că 22 octombrie, ziua în care militarul și-a administrat doza unică de Janssen, este chiar ziua în care CNSU a propus și Guvernul demis Cîțu a aprobat legea nazistă prin care accesul în toate instituțiile publice, precum și în magazinele considerate neesențiale, a fost condiționat de certificatul de vaccinare. În același weekend, centrele de vaccinare și „maratoanele” din mall-uri au fost ticsite de români disperați să nu-și piardă locurile de muncă și pentru care „siguranța” zilei de mâine a fost mai importantă decât reacțiile adverse pe termen scurt, mediu și lung. Două săptămâni au trecut de atunci și certificatul „verde” se arată a fi NEGRU pentru mulți dintre cei care au căzut victime acestui infam șantaj.