ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viceprimarul comunei Drânceni (Vaslui), Lucian Lăcătușu (Pro România), în vârstă de 43 de ani, a murit în noaptea de joi spre vineri la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui, unde fusese diagnosticat cu COVID-19. Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, Mihaela Vlada, a precizat, pentru Agerpres, că bărbatul figura în statisticile instituției ca fiind vaccinat încă din luna mai. 

Potrivit reprezentanților unității medicale, bărbatul a ajuns la spital în stare gravă, la 10 zile de la începutul bolii, cu 70% afectare pulmonară, după ce s-ar fi tratat la domiciliu. 

„Pacientul a fost internat inițial în Secția Boli Infecțioase, după care starea sa s-a deteriorat, fiind transferat la Anestezie Terapie Intensivă, compartimentul COVID-19, unde bărbatul a decedat”, a declarat vineri, pentru Agerpres, managerul SJU Vaslui, Ana Rinder, citată de Știri pe Surse.

„Suntem foarte, foarte triști!
Ne este tare greu să ne mai exprimăm întristarea în cuvinte!
Astăzi am primit trista veste că Viceprimarul Comunei Drânceni, Lăcătuș Lucian-Daniel, a plecat dintre noi și a trecut la cele sfinte.
A fost un exemplu de om! Amabil, respectuos și devotat față de locuitorii comunei noastre și nu numai.
Suntem profund îndurerați și ne pare sincer rău de pierderea suferită!
Sincere condoleanțe familiei!
Să ne rugăm cu toții în aceste momente grele și Fie ca bunul Dumnezeu să îi odihnească sufletul în pace!
Drum lin spre cer, dragul nostru coleg!
Vei rămâne veșnic în inimile noastre și nu te vom uita niciodată!”, a scris Primăria Comunei Drânceni, vineri, pe pagina ei de Facebook

În mod ciudat, deși viceprimarul era vaccinat și totuși a murit de Covid, printre cele circa 250 de comentarii la această postare sunt și unele care nu pierd ocazia să îndemne la vaccinare.