ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prințul Charles al Marii Britanii a fost depistat joi pozitiv la SAS-CoV-2, deși este triplul vaccinat anti-Covid. El va petrece 10 zile în carantină la domiciliu. Prințul de Wales s-a întâlnit marți cu regina, cu doar două zile înainte de a fi testat pozitiv la SARS-CoV-2 și de a fi nevoit să se autoizoleze, au declarat surse pentru The Daily Mail. Regina, în vârstă de 95 de ani, nu prezintă niciun simptom, dar sursa a refuzat să confirme dacă a fost sau nu testată negativ. Se înțelege că Majestatea Sa este complet vaccinată, deci nu va trebui să se autoizoleze, cu excepția cazului în care va fi testată pozitiv. Dar va fi sfătuită să facă teste rapide de flux lateral, câte unul pe zi, timp de 7 zile.  

Prințul Charles, în vârstă de 73 de ani, a mai fost testat pozitiv la coronavirus în martie 2020, după ce a contractat boala. Însă cea de-a doua infectare din februarie 2022 are loc în urma unei triple vaccinări, cea mai recentă doză fiindu-i administrată în decembrie 2021. Se poate bănui, deci, că infectarea este o reacție adversă la injectarea cu serurile experimentale Covid sau că, pur și simplu, acestea nu au funcționat deloc în cazul prințului Charles, care s-ar fi infectat, deci, ca orice persoană expusă.

Apropiații au declarat că prințul a fost depistat pozitiv în timpul unui test efectuat în dimineața zilei de joi, 10 februarie, ca rutină înainte de orice întâlnire oficială - ceea ce sugerează că nu a avut simptome puternice - dar au refuzat să intre în detalii suplimentare despre starea sa de sănătate. 

Atât el, cât și ducesa de Cornwall, au făcut teste regulate înainte de întâlnirile oficiale, iar Clarence House a declarat că ducesa Camilla, în vârstă de 74 de ani, a avut un test negativ joi. În conformitate cu regulile pandemice actuale, deși locuiește cu Charles, Camilla nu este obligată să se autoizoleze, deoarece este, la rândul ei, „complet” vaccinată. 

Se înțelege că și regina este „complet” vaccinată, după ce a făcut prima injecție în ianuarie 2021 și a doua injecție în martie, iar sursele spun că se crede că a făcut injecția de rapel în octombrie. 
 
În decembrie, atât prințul Charles, cât și ducesa Camilla au confirmat că au făcut vaccinurile Covid de rapel, îndemnându-i pe nevaccinați să își facă injecțiile cât mai curând posibil. Se înțelege că cei doi soți au făcut primul vaccin în februarie 2021, iar în noiembrie au făcut doza a treia (al doilea rapel).


Deși în trecut regulile pandemice ar fi impus ca toți cei care au intrat în contact cu Prințul Charles să se autoizoleze, mai nou, acest lucru nu mai este obligatoriu.

Iar asta deoarece, cu o zi în urmă, premierul Boris Johnson a anunțat că intenționează să elimine toate restricțiile pandemice în Anglia până la sfârșitul lunii februarie, ceea ce ar însemna că nici măcar cei care au fost testați pozitiv la coronavirus nu vor fi obligați să se autoizoleze, „cu condiția ca tendințele actuale încurajatoare din datele oficiale să continue”.

Downing Street a declarat că Boris Johnson speră ca Prințul de Wales să se recupereze rapid după ce a fost testat pozitiv.

În prezent, britanicii care manifestă simptome Covid sau care sunt testați pozitiv trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile (sau un total de 5 zile după două rezultate negative la testul de flux lateral).