ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesoara de religie Laura D. Stifter ne-a atras atenția în urma unei postări de Facebook preluată de pagina de propagandă vaccinistă Ro Vaccinare, în care consideră injectarea cu seruri experimentale ARNm un fel de act de credință suprem.  Ea susține pe profilul său de Facebook că este „Colaborator al Ziarului Lumina” și membră activă a USR și, totodată, se arată susținătoare a comunității homosexuale, ecumenismului și... eutanasierii. Îi mai lipsește schimbarea de sex ca să fie o reprezentată de seamă a Omului Nou între profesorii de religie din România. Zău că n-ar strica măcar să încerce.
 
Redăm mai jos textul pentru care a fost apreciată de pagina de propagandă Ro Vaccinare: 

„ÎN VREME DE MOLIMĂ, VACCINAREA DEVINE DATORIE MORALĂ ȘI ACT FUNDAMENTAL DE ALTRUISM CREȘTIN.
 
Salut! Să vă arăt și eu, să fiu în rând cu lumea de prin grup. :))
Îngrozitor de fobică de proceduri medicale în general (din cauza unor experiențe oribile, traumatizante, din copilărie)... am trecut peste orice, gândindu-mă la datoria mea, în calitate de teolog creștin în primul rând, dar și în virtutea altor îndatoriri și poziții de implicare civică pe care mi le doresc și mi le-am asumat, de a-i proteja pe ceilalți.

Sunt profesoară și vreau să fie școala deschisă, iar elevii mei să fie în siguranță! Și-mi doresc enorm libertate și normalitate (nu "nouă normalitate", ci normalitate din aceea veche și adevărată...) pentru noi toți.

Dacă doriți Moderna, recomand cu drag centrul unde am fost eu - Regina Maria Cotroceni.
Pe drum spre acolo la prima doză, mă-ntrebam cum voi sta eu acolo singură 15 minute după vaccin, așa, cu ideea că sunt într-o instituție medicală (fiindcă, mai exact, n-am fobie de procedurile medicale în sine, ci de... spitale, de intrat/ stat în spitale). Eh, și, datorită amabilității doamnelor de acolo, nici nu mi-am dat seama când a trecut timpul, aș fi vrut să mai stau, dacă n-ar mai fi fost și alții la rând.”
 
Faptul ar putea să șocheze, sau pe unii i-ar putea doar mira. Totuși, ținem să precizăm că acest activism de stil nou al propagandiștilor pro-vaccinare are rădăcini vechi, iar ramurile pe care le vedem sunt doar reminiscențele unui model acum neo-marxist instalat în mentalul unor personaje ultra-mediatizate. Iată de pildă, recomandarea „creștinească” a profesoarei de religie de a accepta un tratament experimental creat pe baza utilizării în proces a fetușilor umani - copii avortați de vii - este  prezentat de ea ca un „gest apostolic”, însă face parte din același trend propagandistic, și are ca scop tocmai ceea ce a menționat în postare: „să fie în rând cu lumea bună”. 
 
Desigur, șarada aceasta care scoate Omul Nou din vizuină este justificată de faptul că ea face parte din partidul  USR, care chiar este împotriva religiei, cu manifestări fățișe anticreștine. USR a fost unul dintre vectorii care s-au manifestat total contra Referendumului pentru Familie sau finanțării Catedralei Neamului. Iar activista e profesoară de... religie.
 
Deosebita profesoară s-a remarcat și în epoca pre-pandemică cu o serie de aberații propagandistice, care au fost semnalate și atunci de ActiveNews.  Redăm mai jos textul „Ora de religie ca motor de propagandă și activism” semnat de Gabriel Popa:
 
O profesoară de religie ne spune că sinuciderea asistată este un mod de exercitare a libertății și autonomiei – deoarece „libertatea” este prioritară și este mai importantă decât sacralitatea vieții omenești.

Aceeași profesoară crede că ora de religie trebuie să fie, de fapt, o oră de filosofie. Și nu de orice fel de filosofie – ci de filosofie cât mai relativistă. Scopul orei de religie este acela de a-i face pe elevi să aibă o viziune „cât mai corectă asupra celorlalte credințe” și „să nu cadă în capcana adevărului absolut”.

Elevii trebuie învățați că nici părinții, nici școala, nici Biserica nu trebuie să le dicteze. Copiii de școală primară și de gimnaziu trebuie să își formuleze – în mod cât mai liberal-relativist – propriile convingeri religioase și metafizice.

Doamna profesoară de religie – și Școala9 care o promovează – nu înțelege, se pare, ce este și la ce folosește religia. O religie nu este despre faptul că „toate celelalte religii pot fi adevărate”; ci despre mântuire și calea adevărată spre mântuire. Nu are nici un sens să îți spui creștin, de pildă, dacă nu crezi că creștinismul deține calea spre mântuire. De asemenea, o religie nu este despre „eu nu dețin adevărul absolut”. În cazul creștinismului, religia este tocmai despre Adevăr: deoarece Hristos însuși este cel care spune: „eu sunt Calea, Adevărul și Viața”.

Așadar, avem o profesoară de religie care nu înțelege ABC-ul materiei pe care o predă, și care nu înțelege de fapt CE ESTE materia pe care o predă. Și care nu predă în fapt ore de religie. Nu predă nici măcar ore de istoria religiilor. Nu predă nici măcar ore de filosofie – și nici măcar ore de filosofie relativistă sau eticistă; ceea ce ar fi, oricum, ceva foarte avansat, pentru copiii de școală primară sau de gimnaziu. Avem o profesoară care face, pur și simplu, la orele de religie activism. Din postarea de pe Școala9, reiese că face activism pentru eutanasie. De pe contul său de Facebook, reiese că face activism și pentru alte lucruri – cum ar fi propaganda LGBT. (FOTO)

Faptul că e promovată de Școala9 e o dovadă în plus. Deoarece Școala9 nu e nimic altceva decât o platformă de propagandă. Pentru educația sexuală explicită, avort „la cerere”, eliminarea disciplinelor clasice, și multe alte idei foarte „progesiste”. Idei care îndoctrinează copiii de la vârstele cele mai fragede și care distrug, în fapt, gândirea critică. Idei extreme și extremiste, care sunt duse în spațiul mainstream al școlii. Și nu doar prin activiștii atei ci seculariști ci, iată, chiar printr-o profesoară de religie.

Profesoara face și activism și pentru partidul Demos pe Facebook și este membră în platforma civică Demos - un partid progresist radical, care scria, pe 8 martie anul curent: „DEMOS urează tuturor femeilor, atât celor cis cât și celor trans, precum și persoanelor non-binare, un 8 Martie solidar, militant și transnațional, în spiritul luptelor feministe de la începuturi. (...) Feminismul DEMOS recunoaște valoarea muncii sexuale ca muncă în sens deplin, cu toate drepturile și protecția care decurg de aici."