ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duhovnicul Mănăstirii Durău, Părintele Protosinghel Teodosie Paraschiv, a emis recent mai multe considerații personale asupra vremurilor pe care le trăim, pronunțându-se asupra vaccinurilor, cipurilor implantabile, biometriei și transhumanismului, aspecte mai greu de înțeles pentru un public obișnuit. Site-urile preferate ale civililor, unde se exprimă de obicei gradații, ca HotNews, G4 și Digi, l-au catalogat imediat, la unison cu pocnitorile de cuvânt, drept conspiraționist. Au rămas în urmă cu tehnica, limbajul și metehnele securistoide.

Însuși Klaus Schwab, maestrul Forumului Economic Mondial și co-autor al lucrării MAREA RESETARE (PDF ROMÂNĂ AICI), transformată deja în concept, împreună cu miliardarul Elon Musk, vorbesc deschis despre implantarea cipurilor în creier și inteligența artificială a roboților humanoizi pe care îi crează, primii pași spre transhumanism. Primele experimente au avut loc deja: pe maimuțoi. Cărora le plăcea la TV, conform experimentului (video aici). Din păcate nu ni se spune care a fost soarta lor după ce maimuțoii au fost eliberați din laborator. Cât despre binefacerile tehnicii, Moscova a introdus deja sistem de plată cu recunoaștere facială biometrică, la metrou. Viitorul e aici, nu numai în predicile „conspiraționiste” ale Părintelui Teodosie de la Durău și prezentările neconspiraționiștilor Schwab și Musk.

„Te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte. Să nu vă otrăviți copiii!”, mai spune duhovnicul.  E dreptul lui la opinie. La fel cum alt preot, din București, nepropus spre sancționare, a adus un medic vaccinist să „predice” în Biserică și a emanat enormitatea că vaccinul Covid este „binecuvântarea lui Dumnezeu”.

„Și instaurarea lui Antihrist care este omul diavolului. Toți mai marii lumii colaborează pentru instaurarea acestui Guvern mondial antihristic și anticreștin.”, mai spune duhovnicul, condamnat de corul civililor. Iarăși, sunt chestiuni cunoscute, biblice și discutate pe plan mondial. O spune și Arhimandritul Partenie, stareț la Sfântul Munte Athos. Chiar și cunoscutul Arhiepiscop Vigano, fost secretar general al Vaticanului, o afirmă adeseori, că să amintim și un prelat catolic de seamă. Dar o „profețește” și Klaus Schwab, cu „Marea Resetare” a lui.

Cât despre demonii din jurul nostru, pentru ca să fie mai ușor de înțeles de către credincioși, Părintele Teodosie Paraschiv a explicat metaforic că aceste „duhuri” care se vor instala prin conceptul de Inteligență Artificială autonomă sunt ca niște „extratereștri”, după cum puteți să ascultați în înregistrarea de mai sus, preluată de la ReporterIS, în care se referă și la efectele adverse ale vaccinurilor, între care se numără și moartea (VIDEO mai sus).

Putea să le spună și intratereștri sau, mai simplu, draci. Din cei care-ți citesc și din scriptură, eventual. În sine, aceasta e filosofia populară condamnată azi vehement cu solicitări de sancționare imediată de către tot felul de personaje metamorfozate din fabulele lui Esop. Din câte știm însă, civilii, chiar vaccinați și cu pașaport verde pe dinafară, nu pot judeca un duhovnic. Nu au această putilință și nici capacitate, oricât s-ar umfla, cu riscurile de rigoare, de a face plici în orice moment.

Civili și Păstori 

Sau dacă îl judecă pe Părintele Teodosie Paraschiv de la Durău să îndrăznească să o facă și pentru cel care l-a călugărit pe Preafericitul Patriarh Daniel (foto dreapta), Părintele Ilie Cleopa, marele Duhovnic al Ortodoxiei de la Sihăstria, care îi asemuia, de asemenea, pe draci cu „extratereștri”, deveniți „rabini” într-o altă relatare pe care v-o oferim în filmarea de mai jos.

Părintele Cleopa, care a fost propus spre canonizare, tocmai a fost omagiat de PS Timotei Prahoveanul la slujba de priveghere de marți seară în cinstea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor.

„În acest an în care Biserica Ortodoxă Română a propus pentru canonizare oameni aleși, monahi râvnitori, privim mai ales la chipul a doi dintre ei, care au fost și ei păstori, care au păzit turmele mănăstirilor unde s-au format, unul la Cozancea – marele nevoitor Paisie Olaru și altul la Sihăstria – Părintele Cleopa Ilie”.

„Și de la turma cea necuvântătoare – după cum spunea adeseori Părintele Cleopa – au fost chemați să povățuiască credincioșii, să fie pildă prin cuvânt și învățătură, prin curăție și bunătatea inimii, mai ales cu mărturisirea într-o perioadă foarte grea”.

„Acești păstori care au devenit și păstori de suflete, care îi învață pe credincioși drumul către Dumnezeu sunt adevăratele modele spre care noi va trebui să privim”.

Părintele Ilie Cleopa și dracii extratereștri

„În lucrarea biografică scrisă de arhimandritul Ioanichie Bălan, părintele Cleopa aduce aminte de o întâmplare ce duce cu gândul la o întâlnire de gradul III. Scena ar fi avut loc în Postul Crăciunului, la o oră după miezul nopții. „Eram într-o noapte la ora unu în bordei… când deodată aud: buf, buf, buf! Se cutremura pământul. Eu am ieșit să văd ce se aude, dar când am deschis ușa la bordei am văzut afară o lumină mare și în lumină, o mașină de alamă cu multe roți”,  spune părintele.    

Părintele Ilie Cleopa adaugă că o ființă ciudată a ieșit dintr-o „mașina cu multe roți”, un clasic O.Z.N, și i s-a adresat pe un ton înfricoșător: „Din ea a coborât un om înalt, cu ochii mari, pe jumătate albi și pe jumătate negri, care numai atât a zis apăsat: CE cauți aici? . Atunci mi-am adus aminte ce zic Sfinții Părinți. Că dacă ai Sfintele Taine, Îl ai pe Hristos viu! Eu aveam Sfintele Taine într-o scorbură de brad în bordei. Și când am văzut așa, am intrat repede înăuntru, am cuprins bradul cu Sfintele Taine în brațe și numai atât am zis: Doamne, Iisus, nu mă lăsa! Să vezi tu atunci rugăciune când este dracul la ușă!”  

Puterea credinței a fost suficientă, mai spune duhovnicul de la Sihăstria, pentru a alunga creatura care-l speriase la o oră după miezul nopții. „Și când m-am uitat din nou afară, l-am văzut cum se dădea înapoi alungat de puterea lui Hristos. Lângă bordei era o râpă mare unde a căzut acel duh necurat. Dar cum a căzut? Când a ajuns la râpă, s-a dat de trei ori peste cap cu tot cu mașină și pe urmă a căzut și s-a făcut un zgomot mare de mi-au țiuit urechile până a doua zi la ora unu”, povestea părintele Cleopa.    

Scena a fost povestită de nenumărate ori și există chiar și o înregistrare video din 1993 (mai jos) în care duhovnicul de la Sihăstria reia povestirea. Părintele Cleopa nu pomenește aici de extratereștri, dar descrierea episodului este similară cu cea reprodusă de Părintele Ioanichie Bălan. În această mărturie, Cleopa le spune ucenicilor că „Rabinul” a venit să îl omoare.” (Sursa: Adevărul)

VIDEO: