ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medeea Marinescu a scris un mic omagiu, emoționant, la trecerea la cele veșnice a cunoscutei actrițe Valeria Seciu (2 august 1939 - 6 septembrie 2022):

„Acum am aflat. Astazi a plecat intr-o stea, Valeria Seciu. O imensa artista. Cautati sa vedeti filmele ei, piesele de teatru (din pacate prea putine au fost inregistrate), piesele radiofonice, spectacolele de poezie…

Eram mica, si pitita in spatele aparatului de filmat, o urmaream fascinata pe ulitele satului in care se filma „Ion, blestemul pamantului”. Atunci am vazut-o intaia oara de aproape si, chiar daca nu aveam decat 4 sau 5 ani, am fost vrajita de frumusetea, stranietatea, modul atat de neasteptat (pentru mine atunci) de a juca, de interpreta, de a fi.

Arta ei ar trebui studiata la clasele de actorie. Sigur, talentul nu se poate imita, dar poate ca urmarindu-i opera veti putea culege ganduri despre ce inseamna arta actorului, veti fi cu siguranta mai bogati.

Dumnezeu sa o odihneasca!”

În anul 1964, când Valeria Seciu a absolvit Institutul de Teatru, la 25 de ani, Octavian Cotescu a cerut-o în căsătorie. S-au căsătorit însă în 1966, când actrița a revenit în București, după o absență de doi ani, timp în care jucase la Cluj. La doi ani după căsătoria celor doi, s-a născut fiul lor, Alexandru, cel care a apărut episodic în filmul „Păcală”, alături de celebrul său tată (foto).

Născut într-o familie de mari artiști, Alexandru a împlinit un destin aparte, luând calea desăvârșirii prin credință. Călugăr, astăzi, la Sfântul Munte Athos și purtând numele de Monahul Daniil, el se numără printre traducătorii ediției românești a culegerii de texte teologice „Everghetinos”.

Citiți și: Ion Besoiu despre cum a fost la CUTREMURUL DIN 4 MARTIE 1977, alături de Valeria Seciu, Octavian Cotescu și fiul lor.