ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cel mai recent dintr-o serie de acte de vandalism împotriva unor situri creștine din Israel, mai multe morminte au fost deteriorate de vandali la cimitirul protestant din Muntele Sion, în Ierusalim, a raportat presa israeliană, scrie VaticanNews.

O înregistrare video a unei camere de securitate, distribuită pe rețelele de socializare, arată doi tineri evrei purtând kippot care pătrund în cimitir și sparg pietrele funerare. Imaginile datează de duminica trecută, 1 ianuarie.
 
 VIDEO:
 
Fotografiile distribuite de poliția care a sosit la fața locului după ce a primit un raport de vandalism, arată cruci sparte și pietre funerare răsturnate. Cimitirul a fost deschis în 1848 de către episcopul de atunci al Ierusalimului, Samuel Gobat, iar în prezent este deținut de Church Missionary Trust Association Ltd, o organizație anglicană.

Cruci răsturnate și morminte avariate au fost descoperite în cimitirul protestant de la Muntele Sion, adiacent Orașului Vechi din Ierusalim, unde Mântuitorul Iisus Hristos a luat ultima cină împreună cu apostolii.

Cotidianul Jerusalem Post a scris că făptașii sunt doi adolescenți evrei și că pagubele se ridică la 99.700 de dolari.

Un purtător de cuvânt al poliției israeliene a confirmat miercuri că o anchetă este în desfășurare, însă nu a comentat cu privire la identitatea suspecților. Se pare că incidentul a avut loc duminică.

Am descoperit mai mult de 30 de pietre de mormânt și cruci sparte în bucăți”, a declarat Hossam Naoum, episcop anglican la Ierusalim.
 
„Aceste fapte criminale au fost motivate de bigotism și de ură anticreștină”, a denunțat acesta într-un comunicat, menționând de asemenea imaginile camerelor de supraveghere.
 
„Nu suntem doar consternați, ci și foarte întristați”, a afirmat Hossam Naoum, precizând că cimitirul datează de la mijlocul secolului al XIX-lea și adăpostește mormintele mai multor membri ai clerului, oameni de știință și politicieni, „persoane de mare importanță care au contribuit la istoria Ierusalimului și la viața oamenilor de aici”.