ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vânzarea Moldomin, companie aflată în lichidare de 10 ani, a fost adjudecată odată cu toate bunurile necesare exploatării rezervei de cupru din zăcământul Moldova Nouă, în urma licitației organizate de firma lichidatoare, RTZ & Partners, câștigătoare fiind compania turcească Eti Bakir, potrivit Alert24.ro.

Eti Bakir este cea mai importantă companie minieră din Turcia și face parte din grupul Cengiz Holding.

În 2019, compania turcă de consultanță și management Sintek s-a arătat interesată de o eventuală asociere cu Cuprumin și Moldomin.

Moldomin are valabilă, până în 14 mai 2022, licența de exploatare a celui de-al doilea cel mai mare zăcământ de cupru din România.

Rezervele de cupru ale companiei, concentrate în zona Moldova Nouă,  sunt estimate la circa 200 de milioane de tone, ceea ce ar însemna circa 30% din rezervele naționale, potrivit datelor făcute cunoscute de-a lungul celor 10 ani de când durează istoria lichidării companiei.