ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Teoria scurgerii virusului din laboratorul Wuhan a devenit cea mai credibilă variantă a apariției pandemiei de coronavirus, deoarece Beijingul a încercat să o ascundă. Dr. Alina Chan, om de știință de la Harvard, a declarat în fața Comisiei pentru știință și tehnologie a Camerei Comunelor a Parlamentului britanic că este "rezonabil" să credem că virusul a fost modificat genetic în China, potrivit Daily Mail.

Ea a mai spus că mușamalizarea de către Partidul Comunist Chinez a focarului inițial din Wuhan, în urmă cu doi ani, și încercările de a sabota ancheta Organizației Mondiale a Sănătății privind originile pandemiei au făcut ca teoria scurgerii din laborator să fie probabilă.

Lordul Ridley, membru al Partidului Conservator, care este coautor al unei cărți despre originea virusului împreună cu Dr. Chan, a declarat faptul că experții nu au găsit încă gazda animală care să susțină o origine naturală, în ciuda a doi ani de cercetări, susține afirmația că virusul provine dintr-un laborator. 

Dezvăluirile recente privind tentativa de mușamalizare a Chinei au forțat oficialii serviciilor de informații britanice și americane să ia în serios ipoteza scurgerii din laborator, respinsă cândva ca o teorie a conspirației ciudată. 

Dr. Chan a declarat parlamentarilor: "Cred că originea de laborator este mai mult decât probabilă. În acest moment, nu este sigur pentru persoanele care știu despre originea pandemiei să iasă în față”.

„Dar trăim într-o epocă în care există atât de multe informații stocate încât, în cele din urmă, acestea vor ieși la iveală. Am auzit de la mulți virusologi de top că o origine modificată genetic este rezonabilă, iar printre aceștia se numără virusologi care au făcut modificări la primul virus SARS”. 
 
Pe larg, pentru minipolitrucele de la Verificat AFP, moldocurcile LariCSI și iexperta Alina Bârgăoanu de la Cooperativa Ochiul, Timpanul și mai puțin Creierul, la DailyMail