ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 4.02.2022, ORA 22.00: ULTIMA ORĂ: VICTORIE a societății civile românești! La reacția promptă a românilor alerți Guvernul a renunțat la atributul Certificatului verde prin care se restrângeau drepturi fundamentale ale omului. Proiectul era ANTI-CONSTITUȚIONAL 

ACTUALIZARE 19:15: Câteva zeci de persoane protestează individual la această oră în Piața Victoriei, altele alegând să înconjoare Guvernul cu mașina. S-au dat amenzi șoferilor care au claxonat. Potrivit lui Luis Bratu de la Legitimă Apărare, ordonanța de urgență a fost adoptată fără problematicul punct 12 care a declanșat protestele. VIDEO:

ȘTIREA INIȚIALĂ: Protestele au continuat și vineri în Piața Victoriei împotriva adoptării unei ordonanțe de urgență care ar da mână liberă Executivului să impună certificatele Covid prin simplă hotărâre de guvern. Grupurile Civice Starea de Libertate și Legitimă Apărare s-au aflat la fața locului, după ce și joi seară au protestat până târziu în noapte. Deși protestul a început încă de la 9 dimineața, apogeul va fi atins la ora 18:00, când se așteaptă atât protestatari pedeștri, cât, mai ales, un grup de automobile care vor înconjura Guvernul, circulând în jurul instituției cu claxoanele pornite. VIDEO:

 
Av. Elena Radu, cea care joi a dat alarma de ieșit în stradă, a explicat vineri pe larg care este miza acestor proteste. VIDEO